E-bike steeds meer gestolen

28 juni 2017 | Categorie: Elektrische voertuigen

Uit recent onderzoek is opgemaakt dat bijna 16% van de Nederlandse bevolking een elektrische fiets in zijn bezit heeft. Steeds meer volwassenen en ouderen gebruiken een E-bike in het dagelijks leven en hierdoor zien dieven steeds meer kans deze te stelen. Achter deze diefstallen zitten vaak internationale dievenbendes die de fietsen meenemen naar het buitenland en ze daar vervolgens verkopen. Gestolen E-bikes worden dan ook bijna nooit teruggevonden.

Diefstal E-bikes verschilt per regio

Vanwege het grote aantal diefstallen onder E-bikes zijn vele verzekeraars genoodzaakt om de premies van de elektrische fiets verzekering te verhogen. Net als bij een autoverzekeringen is er bij de E-bikes vastgesteld wat het risico per regio is op diefstal. Iemand die in een grote stad woont zal dan ook meer premie betalen als iemand op het platteland. Overigens geldt deze regeling bij iedere fietsverzekeraar echter verschillen de hoogtes van de premies onderling behoorlijk. Op onze website kunt u een vergelijking maken tussen verschillende aanbieders van deze verzekering.

Rijden op E-bike geeft meer risico’s

Met een E-bike loopt u net als met de gewone fiets meer risico’s. Indien u een ongeval krijgt is het letsel echter ernstiger als met een gewone fiets. Een helm kan dit risico aanzienlijk verminderen, echter dient u ook te denken aan uw verzekering. Met een elektrische fiets verzekering bent u namelijk niet verzekerd voor lichamelijk letsel mocht u betrokken raken bij een ongeval. Een ongevallenverzekering kan uitkomst bieden in dit soort gevallen.

Mocht u verder nog vragen hebben m.b.t. een elektrische fiets verzekering of een ongevallenverzekering? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag 09:00 tot 17:00 uur via: 0186 60 72 45 . U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.