3 dingen die je nog niet wist over caravanverzekeringen

28 October 2014 | Categorie: Caravanverzekering

Er is niets fijner voor een caravaneigenaar om deze mee te nemen naar een mooie plek en heerlijk te genieten van de omgeving, ruimte en vrijheid. Het laatste waar je aan wilt denken is eigenlijk de caravanverzekering, maar het is wel zo fijn te weten wat er wél en niet onder valt. Mocht er dan onderweg toch wat gebeuren, ben je zeker van je verzekering.

Caravanverzekering of de autoverzekering?

Het zijn duidelijk twee aparte verzekeringen, maar als de caravan gekoppeld is aan de auto, valt deze onder de WA-autoverzekering. Alle schade die je dan veroorzaakt aan bezit van een ander, is dan gewoon verzekerd. Dit verandert pas als de caravan losgekoppeld is van de auto. Als je een aparte caravanverzekering afsluit is de schade aan jouw caravan zelf verzekerd. Denk aan; brand, diefstal, storm en het bergen van een kapotte caravan. Let wel, hagel is geen storm. Dus lees wel goed alle polisvoorwaarden door.

Caravanverzekering en de inboedel

Als caravaneigenaar wil je voornamelijk ook de comfort van thuis meenemen. Dat betekent dat er vaak iets meer meegaat dan dat je vermoedt. Nu is het zo dat niet alle caravanverzekeringen automatisch ook de inboedel dekken en mocht de inboedel veel leuke en nieuwe gadgets bevatten, is het dus slim om deze apart mee te verzekeren.

De groene kaart van de caravan

Als je een verzekering voor een motorrijtuig afsluit, dan krijg je een groene kaart van de auto- verzekeringsmaatschappij. Met de groene kaart kan je eenvoudig aantonen dat je een verzekering hebt. Op de groene kaart staat een belangrijk nummer: het groene kaart nummer. Als je schade rijdt in Europa, dan moet het Europees Schadeformulier ingevuld worden. Hiervoor is dit nummer nodig. Dus hoewel de groene kaart bij een caravanverzekering hoort, is het een apart onderdeel van de autoverzekering.

Caravanverzekering vergelijken op Directverzekerd.nl

Wilt u besparen op uw caravanverzekering, online makkelijk en snel caravanverzekeringen vergelijken en vervolgens direct online afsluiten? Bij Directverzekerd.nl kunt u hiervoor gewoon terecht. Ook vindt u uitleg over mogelijke opties. Afhankelijk van de opties die u kiest zullen bepaalde verzekeringen wel of niet in het overzicht getoond worden. Makkelijker kan het haast niet toch?

 

 

 

 

Aantal woorden: 368

FK(caravanverzerering): 8

Meta omschrijving: Met uw caravanverzekering bent u niet automatisch voor alles gedekt. Lees hier drie dingen die u nog niet wist over caravanverzekeringen.