5 dingen die je nog niet wist over caravanverzekeringen

10 December 2014 | Categorie: Caravanverzekering

caravan verzekeren weten

Denk je erover om een caravanverzekering af te sluiten, maar weet je dit nog niet helemaal zeker? Dat komt misschien omdat je nog vragen hebt over hoe het zit met diefstal en hagelschade. Of je weet niet of de kosten van een verzekering voor je tweedehands caravan wel opwegen tegen de baten. In dit artikel wijzen we je op 5 belangrijke dingen die je moet weten voor je een caravanverzekering afsluit.

  1. Een caravanverzekering is niet verplicht

In tegenstelling tot een autoverzekering en zorgverzekering is een caravanverzekering niet verplicht. Veroorzaak je terwijl je met je caravan rijdt een ongeluk, dan wordt die schade normaliter gedekt uit je autoverzekering. Schade aan je caravan onderweg of op de camping is echter niet verzekerd. Wil je dit wel gedekt hebben, dan sluit je een caravanverzekering af.dire

  1. Je kunt ook tweedehands caravans verzekeren

Bij de meeste verzekeraars kun je ook een tweedehands caravan verzekeren. Afhankelijk van hoe oud je caravan is, kun je het beste even berekenen of het verzekeren van je caravan de kosten wel waard is. Heb je een relatief nieuwe tweedehands caravan, dan loont het vaak wel om een verzekering af te sluiten. Bij een heel oude tweedehands caravan is het meestal echter niet de moeite. Maak hierin voor jezelf een afweging.

  1. Verzekeraars stellen voorwaarden voor disselsloten en wielklemmen

Je caravan is niet zomaar verzekerd tegen diefstal. Verzekeraars hanteren meestal de voorwaarde dat je een goedgekeurd disselslot en/of wielklem moet gebruiken. De goedkeuringslabels staan vermeld in de polis en zijn meestal VbV en/of SCM.

  1. Je inventaris is niet altijd meeverzekerd

Wil je ook de spullen in je caravan mee laten verzekeren? Controleer dan goed de polisvoorwaarden van verschillende verzekeraars. Dit is namelijk niet altijd automatisch meeverzekerd in de basisverzekering. In de meeste gevallen kun je dit dan wel laten verzekeren via een aanvullend pakket, maar het is wel iets om in je achterhoofd te houden.

  1. Hagelschade is niet altijd meeverzekerd

Het is niet alleen maar mooi weer op vakantie. Als je in een flinke stortbui belandt met hagel, kan dit behoorlijke schade aanrichten aan je caravan. En hagelschade zit niet altijd standaard in je basisverzekering. Controleer daarom goed of je je hiervoor aanvullend moet laten verzekeren!

 

Wil je verschillende caravanverzekeringen vergelijken? Dat kan in onze eigen vergelijker.