5 misverstanden over de autoverzekering

16 March 2018 | Categorie: Autoverzekeringen

Zoals u misschien weet is de WA-verzekering voor iedere autobezitter verplicht. Echter blijkt dat er nogal wat misvattingen zijn rondom het verzekeren van een auto. Wij leggen u graag uit hoe het echt zit.

1.Volledig casco is voor iedere auto de beste verzekering?

De volledig casco autoverzekering (allrisk verzekering) is de meest uitgebreide autoverzekering. U bent verzekerd voor schade aan uw auto, ook als u de veroorzaker bent. Echter is het bij deze verzekering belangrijk dat de dekking bij de waarde van uw auto past.

Mocht u namelijk een auto hebben ouder dan 5 jaar dan is het verstandiger om bijvoorbeeld alleen een verplichte WA-verzekering af te sluiten. Dit vanwege de nieuwwaarde in combinatie met de dagwaarde die bij auto’s ouder van 5 jaar veel lager is. Mocht u meer zekerheid willen dan is beperkt casco de beste oplossing.

2.Hoe meer u rijdt hoe hoger uw premie?

Hoe meer kilometers u maakt, des te meer risico dat er iets mis kan gaan. Twee derde van de autoverzekeraars weegt daarom het aantal gemaakte kilometers mee in de verzekeringspremie. Maar dit is dus niet zo voor iedere verzekeraar.

3.Het aantal schadevrije jaren is gelijk aan het aantal jaren zonder schade te veroorzaken?

Veel automobilisten denk dat het aantal schadevrije jaren gelijk staat aan het aantal jaren waarin hij geen schade heeft veroorzaakt. Dit is echter niet correct. Alleen de jaren waarin u op eigen naam bent verzekerd tellen mee als schadevrije jaren. U kunt uw schadevrije jaren altijd terugvinden op uw polisblad.

4.No-claim beschermer zorgt voor behoudt schadevrije jaren?

Dit is helaas niet correct. Met een no-claimbeschermer kunt u elk jaar één keer schade claimen zonder dat uw premie omhoog gaat. U verliest echter wel uw schadevrije jaren wat het lastiger maakt om over te stappen naar een andere verzekeraar. Deze kijken namelijk altijd naar de opgebouwde schadevrije jaren.

5.Een autoverzekering is altijd duur?

De autoverzekering is het afgelopen jaar iets gestegen in premie. Er is echter altijd een goede tip om uw premie omlaag te brengen en dat is: vergelijken loont! Het prijsverschil tussen autoverzekeringen is namelijk groot. Via onze website kunt u eenvoudig en snel online uw autoverzekering, bestelautoverzekering of andere verzekering afsluiten. Binnen enkele minuten kunt u meerdere verzekeringen direct vergelijken en desgewenst online verzekeren.

Heeft u verder nog vragen informeer dan geheel vrijblijvend bij één van onze adviseurs via 0186 60 72 45 of mail ons.