5 situaties die gedekt zijn op uw inboedelverzekering

5 situaties die gedekt zijn op uw inboedelverzekering

10 May 2019 | Categorie: Algemeen

Veel mensen denken niet aan de inboedelverzekering bij schade aan spullen buitenshuis. Want de inboedelverzekering dekt alleen mijn inboedel binnen toch? Nee, met de juiste dekking dekt de inboedelverzekering ook vervelende situaties buitenshuis met betrekking tot uw spullen. Bijvoorbeeld bij diefstal, brand of waterschade en vandalisme zowel binnen als buitenshuis. Maar in welke situaties zijn uw spullen verzekerd op uw inboedelverzekering? We geven u 5 relevante voorbeelden:

  1. Uw laptop is gestolen uit uw tas

U drinkt een kop koffie in een bar met u laptop naast u in de tas. Op een onbewaakt moment wordt u laptop gestolen terwijl u wordt afgeleid. Bij het verlaten van de bar ontdekt u pas dat uw laptop is gestolen. U gaat op zoek naar getuigen maar dit levert helaas niets op. U bent uw laptop kwijt!

 

  1. Uw telefoon is gestolen bij een voetbalwedstrijd

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder telefoon en deze nemen we overal mee naar toe. Zeker naar concerten, festivals en voetbalwedstrijden voor het maken van video’s en foto’s. In de drukke rij om naar binnen te gaan wordt uw telefoon ontvreemd uit uw zak zonder dat u het doorheeft. U geeft dit gelijk aan bij de aanwezige politie maar uw telefoon wordt niet teruggevonden.

 

  1. Uw bovenbuurman heeft lekkage

Deze schade komt meestal in grote steden voor. Uw bovenbuurman is op vakantie maar is vergeten om de kraan goed uit te draaien waardoor de badkamer blank staat. Omdat uw woonkamer hier precies onder is ontstaan er gele kringen op uw plafond en op een gegeven moment vallen er stukken op uw tv en meubilair. Deze zijn niet meer te gebruiken waardoor u deze zult moeten vervangen.

 

  1. Vlam in de pan

Op een winteravond besluit u de open haard aan te steken voor meer warmte en gezelligheid. Tot er op een gegeven moment roetdeeltjes op uw vloerkleed vallen en vlam vatten. Met de snelheid van de brand gaan veel van uw spullen verloren helaas. Ook bij rookschade bent u verzekerd met uw inboedelverzekering.

 

  1. Teunmeubilair beschadigd tijdens een barbecue

Een zwoele zomeravond waarbij u een barbecue organiseert voor uw vrienden. Door de drukte in uw tuin stoot iemand per ongeluk tegen de barbecue aan. Daardoor vallen er een paar gloeiende kolen op uw mooie lounge set. U bent er snel bij door de emmer water naast uw barbecue maar de kussens vatten al vlam. Met als gevolg verbrande kussens en een gesmolten leuning. Hij is daardoor niet meer bruikbaar.

Deze voorbeelden zijn allemaal eerder gebeurd maar natuurlijk  zijn er nog veel meer situaties te bedenken. Bekijkt u goed de voorwaarden van uw inboedelverzekering voor meer informatie over de dekking. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen dus laat uw spullen niet onbeheerd achter, bijvoorbeeld in de auto. Bent u geïnteresseerd in een inboedelverzekering? Bereken en vergelijk dan binnen 5 minuten meerdere inboedelverzekeringen.