woningen-kl

5 tips om inbrekers uit je huis te houden

15 June 2015 | Categorie: Woonverzekeringen

Ga je binnenkort op vakantie? Geef inbrekers niet de kans om hiervan te profiteren met deze top 5 anti-inbraak tips tijdens de vakantie van DirectVerzekerd. Zeker in de zomermaanden profiteren inbrekers van leegstaande woningen. Een inbraak helemaal uitsluiten kunnen we natuurlijk niet maar, met deze tips maak je ze het in ieder geval een stuk lastiger.

Met de campagne ‘Inbrekers gaan niet met vakantie’ heeft de Rijksoverheid vorige zomer veel aandacht besteed om het aantal inbraken te laten dalen. Hierbij wordt er geattendeerd  op het nemen van simpele voorzorgsmaatregelen om de kans op een inbraak te verkleinen.

De top vijf anti-inbraak tips van DirectVerzekerd.nl:

  1. Zorg voor een bewoonde indruk van de woning

Inbrekers gaan erg geraffineerd te werk. Ze weten precies wanneer een huis onbewoond is of niet. Tenzij we ze een beetje om de tuin leiden natuurlijk. Laat je woning achter alsof je maar even weg bent. Laat bijvoorbeeld lege koffiekopjes op de tafel staan, speelgoed rondslingeren en post verwijderen uit het zicht. Zo geef je de woning een bewoonde indruk.

  1. Zorg voor goed hang- en sluitwerk

Dit is natuurlijk een beetje een open deur intrappen horen we je denken. Het is toch wel degelijk van groot belang. Met goed hang- en sluitwerk verklein je de kans op een inbraak namelijk met 90%! Dan trapt de inbreker die deur in ieder geval ook niet in. Op de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen is hier meer informatie over te vinden (http://www.politiekeurmerk.nl/bewoners).

  1. Social Media

‘Eindelijk vakantie! Lekker 2,5 week naar Spanje, adios!!’ Zomaar een bericht welke je kan tegenkomen op Facebook de komende maanden. Onbewust kunnen we op deze manier ook zelf de inbrekers voorzien van belangrijke informatie. Inbrekers gebruiken namelijk ook Social Media. Het is onzin om helemaal geen Social Media te gebruiken natuurlijk maar een klein beetje opletten kan geen kwaad.

  1. Verlichting

Deze tip sluit een beetje aan op tip 1, naast een bewoonde indruk is verlichting ook erg belangrijk. Wanneer een huis namelijk donker is s ’avonds snappen de inbrekers ook wel dat er toch niemand thuis is. Dit kan worden voorkomen door bijvoorbeeld verlichting aan te sluiten met een tijdschakelaar. Ook buitenverlichting met een bewegingsmelder kan afschrikken.

  1. Vraag buren, vrienden of familie om op je woning te letten

Het is ook aan te raden om een vertrouwd iemand de sleutel van je woning te geven. Op deze manier kan bijvoorbeeld de post worden weggehaald, de gordijnen worden verhangen enzovoort. Heb je een eigen oprit? Vraag dan bijvoorbeeld of de buurman daar parkeert.

Wil je je woning verzekeren tegen inbraak? Lees dan eens ons blog over het verzekeren van je woning.