bromfietsverzekering online afsluiten

5 tips bij het online afsluiten van je bromfietsverzekering

19 July 2016 | Categorie: Bromfietsverzekeringen

De brommer is voor veel Nederlanders een ideaal vervoermiddel voor korte en lange afstanden. In Nederland rijden meer dan 1 miljoen brommers en snorfietsen. De maximumsnelheid van een bromfiets is 45 km/h, wat betekent dat bromfietsers verplicht zijn om een helm te dragen. Ook een bromfietsverzekering is verplicht. Wat is nu eigenlijk de beste manier om een verzekering voor je snorfiets af te sluiten? Hieronder vind je vijf handige tips.

Maak verstandige keuzes

Het is verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten als je in het bezit bent van een snor- of bromfiets of een auto. Deze Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering dekt alleen de kosten voor de schade die jij toebrengt aan een ander. Daarom is het verstandig om een aantal verzekering goed onder de loep te nemen.

Tip 1: vergelijk verzekeringen

Je wilt de beste verzekering voor een zo laag mogelijke premie per maand. Hoe ga je te werk? Vul enkele gegevens in van de bromfiets en van jezelf in de handige vergelijkingstool. Binnen enkele secondes genereert de machine de beste verzekeraars op basis van jouw wensen. Door te vergelijken kun je jaarlijks tientallen euro’s besparen.

Tip 2: let op het eigen risico

Bij het kiezen van de juiste bromfietsverzekering is het slim om te letten op de hoogte van het eigen risico. Een helm declareren scheelt een hoop geld, behalve als het eigen risico 150 euro of meer bedraagt.

Tip 3: sluit een all-riskverzekering af

Een gloednieuwe bromfiets wil je beschermen tegen invloeden van buitenaf en voor schade toegebracht door anderen of door jezelf. Sluit dan een all-riskverzekering af.

Tip 4: ga voor een diefstalverzekering

Ook al beveilig jij jouw snorfiets met vier sloten, het komt helaas regelmatig voor dat bromfietsen worden gestolen. Met een diefstalverzekering ben je in ieder geval verzekerd als iemand besluit dat jouw bromfiets een nieuwe eigenaar nodig heeft.

Tip 5: online afsluiten betekent snel op de weg

Een verzekering online afsluiten betekent in principe dat je binnen twee minuten op de weg mag rijden. Kies een verzekering naar keuze, vul je gegevens in, wacht op een akkoord – dit krijg je vaak via een sms of per mail – en start de bromfiets.