7 Tips om schade te voorkomen als je op reis gaat

24 May 2016 | Categorie: Reisverzekeringen

Tijdens een reis op vakantie letten veel mensen beter op hun spellen dan normaal. Misschien herken je het wel. Als je naar een toeristische bestemming gaat ben je alert op bijvoorbeeld zakkenrollers. Ga je naar de camping, dan denk je goed na over waar in je tent of caravan je je waardevolle spullen legt. Maar ook voordat je op reis gaat kun je al risico’s op schade verkleinen. We geven je een aantal tips.

Social Media

Bij veel mensen inmiddels al bekend maar we geven het je toch mee. Plaats op je Facebook of andere social media accounts geen berichten waaruit blijkt dat je langere tijd van huis bent. Criminelen gebruiken social media en profiteren hiervan door jouw woning te bezoeken als je weg bent. Dit kan bij thuiskomst voor ongewenste verrassingen zorgen.

Laat je huis bewoond achter

Je gaat langere tijd van huis. Zorg ervoor dat dit niet van je woning afstraalt. Vraag iemand om je post op te ruimen en laat die persoon af en toe een gordijn verhangen. Plaats tijdschakelaars voor je lichten.

Zorgpas

Wanneer je op reis gaat neem dan je zorgverzekeringspas mee. Heb je een gezin? Neem dan van ieder gezinslid de pas mee. Zo toon je eenvoudig aan dat je verzekerd bent wanneer je medische hulp nodig hebt. Als je met het vliegtuig reist neem dan je iPad of laptop mee in je handbagage.

Met de auto

Ga je met de auto op vakantie? Maak dan onderweg gebruik van veilige en drukbezochte parkeerplaatsen en verklein op deze manier de kans op een overval.

Met de auto (2)

Zorg dat je uitgerust op weg gaat en rust onderweg ook voldoende. Voorkom dat je tijdens het rijden in slaap valt en een ongeval veroorzaakt.

Met de auto (3)

Laat je auto vooraf checken bij de garage. Niks vervelender dan met een volgepakte auto autopech krijgen.

Reisverzekering

Controleer je doorlopende reisverzekering. Heb je een juiste dekking? Ziekenhuisbezoek kan bijvoorbeeld tot hoge kosten leiden als u niet de juiste dekking heeft. Controleer uw polisvoorwaarden of neem contact op met onze medewerkers. Heb je geen reisverzekering? Overweeg dan een kortlopende of doorlopende reisverzekering af te sluiten.