aanrijding auto

Aanrijding veroorzaakt, wat vergoedt je autoverzekering?

15 September 2015 | Categorie: Autoverzekeringen

Je hoopt het niet, maar het kan natuurlijk gebeuren. Je veroorzaakt per ongeluk een aanrijding. Gelukkig ben je in Nederland verplicht om op zijn minst een WA-autoverzekering te hebben. Maar wat dekt de WA-verzekering bij een aanrijding en hoe zit dat met de andere dekkingsvormen? We leggen het je uit.

We gaan er dus vanuit dat je een aanrijding hebt gehad die jij zelf hebt veroorzaakt. Wat is er in dat geval precies gedekt onder de verschillende dekkingsvormen en aanvullende verzekeringen?

Schade aan de tegenpartij

De WA-autoverzekering dekt schade die jij met je auto toebrengt aan anderen. Alle schade die je toebrengt aan de tegenpartij, zowel materiële als letselschade, is gedekt. Als het goed is heb jij deze verzekering in ieder geval. Niet voor niets is de WA-verzekering verplicht. Zo zijn alle weggebruikers beschermd tegen eventuele fouten van anderen.

Schade aan je eigen auto

Schade aan je eigen auto wanneer je zelf schuldig bent aan de aanrijding is alleen gedekt wanneer je een WA + Volledig Casco autoverzekering hebt. Je betaalt hier meer premie voor. Maar dan weet je wel dat wanneer je een aanrijding hebt ook de schade aan je eigen auto verzekerd is.

Letselschade bij jou of inzittenden

Medische kosten voor jouw of je passagiers die volgen uit een aanrijding zijn verzekerd op de zorgverzekering. Echter dit is niet het geval voor kosten bij blijvende invaliditeit of overlijden. Als jij een aanrijding veroorzaakt dan ben jij aansprakelijk voor de schade van je passagiers. Jouw WA-autoverzekering dekt dan de kosten voor blijvende invaliditeit of overlijden. Voor jezelf is dit niet het geval, hiervoor kun je een schadeverzekering inzitten afsluiten als aanvullende dekking.

Online auto verzekering

Als je naar aanleiding van dit artikel een andere autoverzekering overweegt dan kun je via onze website online autoverzekeringen vergelijken. Als je een goede autoverzekering hebt gevonden kun je direct je autoverzekering online afsluiten. Heb je hulp nodig? Neem gerust contact op met één van onze medewerkers. Zij helpen je graag!