kilometers auto

Aantal kilometers bij online vergelijken en afsluiten autoverzekering

9 June 2015 | Categorie: Autoverzekeringen

Als je online een autoverzekering gaat vergelijken en afsluiten dan wordt in de meeste gevallen gevraagd om het aantal kilometers dat je jaarlijks gaat rijden met je auto. Waarom wordt dit gevraagd als je je auto gaat verzekeren? Ook DirectVerzekerd.nl vraagt je naar hoeveel kilometer je gaat rijden, we leggen je uit waarom.

Kilometers bepalend voor premies in vergelijking

Als je online autoverzekeringen gaat vergelijken dan krijg je een overzicht met premies te zien. Je kunt precies zien hoeveel je bij een verzekeraar betaalt voor een autoverzekering. Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op je maandpremie, deze hebben we dus nodig om de maandpremie goed weer te geven. Eén van die factoren is het aantal kilometers dat je rijdt.

Het aantal gereden kilometers is niet bij alle verzekeraars van invloed op de premie. Maar er zijn verzekeraars waarbij de premie wel gebaseerd is op het aantal kilometers dat je rijdt. Daarom hebben wij het aantal kilometers altijd nodig, zo kunnen we je een volledig overzicht bieden als je online autoverzekeringen gaat vergelijken.

Verzeker je auto met het juiste aantal kilometers

Ga je online je auto verzekeren? Zorg dan dat je een juist aantal kilometers opgeeft. Als je een schade hebt dan kan je verzekeraar door een expert het aantal kilometers laten nakijken. Blijkt dat je meer kilometers hebt gereden dan je hebt opgegeven, dan kan dit van invloed zijn op de uitkering van je schade.