Amerikaans ziekenhuisbezoek extreem duur!

17 July 2013 | Categorie: Reisverzekeringen

In de Verenigde Staten kost een ziekenhuisbezoek al gauw het zevenvoudige van de kosten van hetzelfde bezoek aan een Nederlands ziekenhuis. Als u een reis naar Amerika gaat maken is het daarom goed om te kijken wat uw verzekeraar uitbetaalt. Uw zorgverzekeraar betaalt vaak alleen die kosten in het buitenland uit die bij hetzelfde ziekenhuisbezoek in Nederland gemaakt worden.  Als u niet goed verzekerd bent dan kan een ziekenhuisbezoek in Amerika dus torenhoge rekening opleveren die u zelf moet betalen.

Een rekenvoorbeeld

In Nederland kost een ziekenhuisbezoek ongeveer 600 euro. Als u vijf dagen in het ziekenhuis ligt dan zijn de kosten dus 3.000 euro. Ligt u vijf dagen in een ziekenhuis in Amerika dan loopt de rekening op tot 22.000 euro.

In het slechtste geval kunt u zelf dus nog een verschil van 18.000 euro betalen aan het Amerikaanse ziekenhuis. Tenzij u een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten heeft.

Tienduizenden Nederlanders jaarlijks in buitenlands ziekenhuis

Het komt vaker voor dan men zal verwachten. Per jaar worden ongeveer 50.0000 claims ingediend voor uitgaven aan medische behandelingen in het buitenland. Het gemiddelde bedrag dat geclaimd wordt is ongeveer 700 euro.

De kosten van de medische behandeling dienen in eerste instantie bij de zorgverzekeraar geclaimd te worden. Als (een deel van) de nota om enige reden niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar dan komt de reisverzekering in beeld, dit is meer dan eens het geval.

Advies: Doorlopende reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten

Ons advies is om op uw doorlopende reisverzekering een dekking te nemen voor geneeskundige kosten in het buitenland.

Vergelijk premies van diverse verzekeraars: