Autoverzekering: Autosleutels kwijt of gestolen?

24 October 2018 | Categorie: Autoverzekeringen

Het kan zelfs de beste automobilisten overkomen : Het kwijtraken van de autosleutels. Plots zijn ze verdwenen, of bent u vergeten waar de reservesleutels liggen. Maar wat nu als u de autosleutels echt niet meer kunt vinden, of als blijkt dat ze gestolen zijn? Uw autoverzekering kan in deze situatie de uitkomst bieden. Wij leggen u uit waarom.

Autosleutels beschikken vandaag de dag over vele interessante technische snufjes. Dit heeft er wel voor gezorgd dat een autosleutel vandaag de dag vele honderden euro’s per stuk kan kosten. Het verliezen ervan kan dus aardig in de kosten lopen. Dit is dan ook de reden waarom de autosleutel is meeverzekerd als je een volledig cascodekking (allrisk) verzekering hebt bij Direct Verzekerd.

Dekking autoverzekering bij verloren/gestolen autosleutels

De meeste verzekeraars waaronder Direct Verzekerd vergoeden dus een nieuwe autosleutel bij verlies of diefstal indien u een volledig cascodekking (allrisk) verzekering heeft. Wel willen wij u erop attenderen dat een schadeclaim voor het krijgen van een nieuwe autosleutel ten koste kan gaan van uw bonus-maluskorting en u dus schadevrije jaren kunt verliezen. In de meeste gevallen kan het ook resulteren in een verhoging van uw premie.

Inboedelverzekering

Mocht het gebeuren dat uw auto of huissleutels uit uw woning worden gestolen, of dat u wordt beroofd op straat, dan kunt u ook een beroep doen op uw inboedelverzekering. De meeste inboedelverzekeringen bieden immers ook dekking voor diefstal van autosleutels. Mocht u nog niet beschikken over een inboedelverzekering dan kunt u op onze website geheel vrijblijvend een vergelijk doen. Voor vragen of informatie kunt u ons altijd bereiken op 0186 60 72 45 of via de mail.