Autoverzekering buitenland: geeft mijn verzekering dekking?

26 May 2014 | Categorie: Autoverzekeringen

De zomermaanden zijn aangebroken en veel mensen gaan met de auto naar het buitenland. Of het nou om een korte of lange reis gaat, het is belangrijk dat je autoverzekering in het buitenland dekking geeft. Wanneer je door Europa reist met je auto ben je over het algemeen verzekerd. Maat het kan geen kwaad om even te controleren of je verzekerd bent in de landen waar je (door)heen reist.

Groene kaart vermeldt in welk land je dekking hebt

Bij het afsluiten van een autoverzekering krijg je een groene kaart toegestuurd van je adviseur of verzekeraar. Op de groene kaart staat aangegeven in welke landen je auto verzekerd is. Daarnaast wordt aangegeven in welke landen je auto niet verzekerd is.

Het is binnen de Europese Unie niet (meer) verplicht om je groene kaart bij je te hebben tijdens het autorijden. Wij raden je wel aan om de groene kaart bij je te hebben in het buitenland, in bepaalde gevallen en in sommige landen heb je de groene kaart nog steeds nodig. De groene kaart kan ook gelden als internationaal verzekeringsbewijs en kan lastige situaties bij schade voorkomen. Daarnaast kan je op de groene kaart belangrijke telefoonnummers vinden in geval van schade met je auto.

autoverzekering-buitenland