aanrijding auto

Autoverzekering met rechtsbijstandverzekering, of niet?

2 November 2015 | Categorie: Autoverzekeringen

Een (bestel)autoverzekering afsluiten kun je combineren met het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen. Wanneer je door jouw deelname aan het verkeer in een juridische conflict komt kun je met deze dekking juridisch advies of indien nodig zelfs professionele rechtshulp, zoals een advocaat.

Het kan zo zijn dat je al een rechtsbijstandverzekering voor verkeer hebt afgesloten los van je autoverzekering. Dan hoef je dit natuurlijk niet nog eens te doen.

Wanneer heb ik een rechtsbijstandsverzekering voor motorrijtuigen nodig?

Er zijn meerdere situaties mogelijk waarin jij erg veel kunt hebben aan een rechtsbijstandsverzekering. Wanneer je gebruik maakt van een auto kan er een conflict ontstaan, meestal met een medeweggebruiker en in combinatie met schade. Het is wel zo fijn als je dan kunt rekenen op juridische bijstand en dat is precies waar de rechtsbijstandverzekering voor is. De kosten van deze juridische bijstand en andere kosten kunnen anders flink oplopen.

Meningsverschil

Wanneer je te maken krijgt met een schadegebeurtenis en er is een andere partij bij betrokken kan het zo zijn dat jullie een andere mening hebben. Je komt er niet uit wie de schuldige is en dus wettelijke gezien voor de kosten moet opdraaien.

Je WA-verzekering dekt de schade aan een andere partij maar niet de schade aan je eigen auto. Als jij schuldig wordt bevonden en je hebt alleen een WA-verzekering, dan krijg je je eigen schade niet vergoed. Als je niet schuldig bent maar de tegenpartij vindt van wel, dan wil je natuurlijk opkomen voor je rechten. Juridische hulp is dan wel zo fijn!

En verder..

Er zijn nog meer zaken waarbij de rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen hulp kan bieden. Denk aan het aansprakelijk stellen van de tegenpartij, het berekenen van schade die je hebt opgelopen, wanneer je wordt vervolgd voor straf die je is opgelegd en bij conflicten tijdens de verkoop van je auto. Genoeg reden dus om je autoverzekering te vergelijken mét rechtsbijstanddekking.