autoverzekering

Autoverzekering overzetten naar een andere auto. Hoe werkt dat?

9 June 2016 | Categorie: Autoverzekeringen

De auto die al jarenlang voor de deur staat, wil je inruilen voor een ander voertuig. De meeste mensen gaan ervan uit dat het nieuwe kenteken automatisch bij de verzekeraar terechtkomt. Dit proces gaat echter niet automatisch. Houd er dus rekening mee dat je jouw autoverzekering overzet naar je nieuwe auto. Op die manier ga je veilig en verzekerd de weg op. Hoe het precies werkt, lees je hier.

Gemakkelijk te regelen via de telefoon

De gemakkelijkste manier om je autoverzekering over te zetten, is door bij dezelfde verzekeraar te blijven. Een wijziging doorgeven kan dan met een simpel telefoontje naar de verzekeringsmaatschappij of je regelt het via een tussenpersoon. Je huidige autoverzekering loopt hierna verder, maar dan geregistreerd op een nieuw kenteken. Via onze Digitale Ordner kun je als klant eenvoudig je gegevens inzien en verzekeringen beheren. Toch is het verstandig om bij de aanschaf van een nieuwe auto opnieuw naar de mogelijkheden te kijken. Vergelijk autoverzekeraars, zodat je een optimale autoverzekering hebt voor een mooie prijs.

Wanneer kun je de wijziging doorgeven?

Als je de autoverzekering wilt overzetten op de nieuwe auto en een andere verzekeringsmaatschappij betere polisvoorwaarden voor een gunstige prijs heeft, kun je er beter voor kiezen om over te stappen. De volledige schadevrije jaren gaan mee naar de nieuwe verzekeraar. Let wel: alleen jaren gaan mee en niet de maanden. Rijd je dus zes jaar en negen maanden schadevrij, dan begin je bij de nieuwe verzekeraar bij zes schadevrije jaren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het jaar volledig op te bouwen en daarna over te stappen. Zodra je het kenteken van de nieuwe auto weet, kun je de wijzigingen doorgeven of een nieuwe verzekering aanvragen. Die kan op de dag zelf ingaan of ingaan op een datum in de toekomt.

Een autoverzekering die aansluit bij jouw behoeftes

Vergelijk hier verschillende soorten verzekeringen van diverse verzekeringsmaatschappijen. De verzekeringen worden in het premieoverzicht gesorteerd op prijs, zodat je snel ziet welke verzekering het goedkoopst is. Bekijk ook de polisvoorwaarden van de potentiële nieuwe verzekeraars. Ons advies luidt altijd: voordat je een autoverzekering overzet, controleer je of de polisvoorwaarden aansluiten bij jouw behoeftes.