bandenspanning

4 Redenen waarom je moet controleren of je bandenspanning goed is

5 February 2015 | Categorie: Autoverzekeringen

Het controleren van je bandenspanning moet je met enige regelmaat doen. Dat weten de meeste eigenaren van auto’s wel. Maar waarom moet je de bandenspanning controleren? Een goede bandenspanning neemt meer voordelen met zich mee dan je denkt! Wij hebben vier voordelen voor je op een rijtje gezet.

Fijner autorijden

Met een goede bandenspanning heb je meer grip op de weg als je aan het autorijden bent. Je remweg is korter, je loopt minder slipgevaar en je hebt meer controle over je stuur. Daarnaast verkleint de kans op een klapband wanneer je bandenspanning in orde is.

Veiliger rijden

Doordat je meer controle over je auto hebt met een goede bandenspanning is het ook veiliger om auto te rijden. Zoals hierboven beschreven heb je meer controle over je stuur, kan je sneller remmen, slip je minder snel en is de kans op een klapband kleiner.

Besparen op uw uitgaven

Bij DirectVerzekerd.nl kan je een vergelijking maken voor onder andere je autoverzekering, bestelautoverzekering of motorverzekering en deze online afsluiten. Op deze manier kan je veel geld besparen. Maar met een goede bandenspanning bespaar je ook geld. Wanneer je je banden niet regelmatig controleert en de spanning niet goed is dan rij je minder zuinig, daarnaast slijten de banden sneller. Een goede bandenspanning bespaart je dus geld!

Milieuvriendelijk

Als je de bandenspanning van je auto regelmatig controleert en zorgt dat deze in orde is dan verbruik je minder brandstof. Minder brandstofverbruik betekent minder uitlaatgassen die schadelijk zijn voor het milieu zoals bijvoorbeeld CO2.