bedrijfsautoverzekering afsluiten

Bedrijfsauto verzekering vergelijken. Waar te beginnen?

20 November 2018 | Categorie: Autoverzekeringen

Een verzekering afsluiten voor een bedrijfsauto vergt een andere aanpak dan het afsluiten van een personenautoverzekering. Een goede bedrijfsautoverzekering bestaat uit meerdere lagen. Zo wordt er rekening gehouden met zaken als belettering, ingebouwde betimmering en bijvoorbeeld een transportverzekering. Het is verstandig om verzekeringen te vergelijken, zodat je een goede keuze maakt. Waar begin je mee?

Scherpe prijs-kwaliteitverhoudingen

Lage premies en uitstekende voorwaarden: dat zoek je bij het afsluiten van een bedrijfsautoverzekering. Een verzekering voor een bedrijfswagen moet met de nodige zorgvuldigheid worden geregeld. Denk hierbij aan de volgende vragen: rijd je de bedrijfsauto alleen voor jouw bedrijf of ook privé? Wat voor goederen vervoer je en wil je deze meeverzekeren? Speciaal voor bedrijven is er een bestelautoverzekering zakelijk. Bij het invullen van de verzekering kunnen bedrijven het bedrag van de auto exclusief btw aangeven. Hierdoor kan de bedrijfsauto worden verzekerd tegen de cataloguswaarde, exclusief btw. Dit zorgt ervoor dat de premie lager uitvalt.

Verschillende types bedrijfsautoverzekeringen

Je bent verplicht om een bedrijfsauto tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA) te verzekeren. Kies ervoor om deze basisverzekering uit te breiden met beperkt of volledig casco.

  • WA: dit is de goedkoopste verzekering die je kunt afsluiten. De schade aan jouw auto wordt niet vergoed, alleen de schade die je toebrengt aan andere voertuigen en/of personen wordt vergoed.
  • WA+: dit is de WA-verzekering met dekking tegen diefstal, brand-, hagel-, storm- en ruitschade.
  • All-riskverzekering: dit is de meest complete verzekering. Je bent verzekerd tegen al het bovenstaande, inclusief de schade aan je eigen bedrijfsauto.

Regel het gemakkelijk online

De meeste bedrijven kunnen bij ons terecht voor een bestelautoverzekering. Een bedrijfsautoverzekering afsluiten kan gemakkelijk online. Wanneer je als ondernemer met één of meerdere bedrijfsauto’s werkt, dan weet je goed wat het belang van je voertuig(en) is. Bij dagelijks gebruik van bestel- of bedrijfsauto’s is het daarom belangrijk om een goede verzekering af te sluiten. Bovendien wil je je niet scheel betalen aan een bestelautoverzekering. Vergelijk eenvoudig en snel goedkope zakelijke verzekeringen en sluit direct een bedrijfsautoverzekering af. Binnen één minuut heb je een aantal verzekeringen op een rij en zie je in een oogwenk wat je kunt besparen.