Het begin van de lente: Check je motor op deze 8 punten

29 March 2016 | Categorie: Motorverzekeringen

Het-begin-van-de-lente-Check-je-motor-op-deze-8-punten

De temperatuur is aan het stijgen en de zon laat zich steeds meer zien. Tijd om je motor uit de winterstalling te halen en weer op de motor te stappen. Met deze checks controleer je of jouw motor helemaal klaar is voor het nieuwe seizoen.

De motorverzekering

Uiteraard willen wij je eerst op je motorverzekering wijzen. Heb je het kenteken van je motor aan het begin van de winter geschorst? Zorg er dan voor dat je je motor op tijd uit de schorsing haalt. Een mooi moment om motorverzekeringen te vergelijken en een besparing te realiseren.

Accu opladen

Als je de accu van je motor niet aan de druppellader hebt gehad dan doe je er verstandig aan om voor je gaat rijden de accu op te laden. Want wanneer een accu langere tijd niet gebruikt wordt vermindert de lading. Dit kan voor startproblemen zorgen.

Verse Benzine

Wanneer de tank van je motor niet helemaal vol zat tijdens de winterstalling dan is het slim om hem bij de eerste rit helemaal te vullen. Zo worden je carburateurs / injectie bij de eerste rit weer gevuld met verse benzine.

Motorolie verversen

Het is belangrijk dat je regelmatig het oliepeil van je motor controleert. Vervang in het voorjaar de resterende olie inclusief de filter. Op deze wijze start je in het voorjaar met motorolie zonder vuil erin.

Vloeistof onder je motor?

Wanneer je je motor uit de winterstalling gaat halen kijk dan of er vloeistof onder je motor ligt. Als dit zo is dan heb je te maken met lekkende onderdelen. In dat geval kun je beter nagaan waar de vloeistof vandaan komt en het probleem verhelpen.

Kijk je verlichting na

Controleer alle verlichting die op je motor aanwezig is. Het is sowieso slim om dit te doen voor je gaat rijden. Daarnaast is het slim om een reservelamp bij je te hebben. Wanneer tijdens een tocht een lampje stukgaat kun je deze direct vervangen en onbezorgd verder rijden.

Bandenspanning controleren

Met een goede bandespanning heb je een betere wegligging en meer controle over je motor. Het bevordert de veiligheid van jou en andere weggebruikers. Controleer aan het begin van het seizoen dus ook de bandenspanning. Ook tijdens het seizoen is het slim om met enige regelmaat de bandenspanning te controleren.

Remmen controleren

Remmen, ook erg belangrijk. Verzeker jezelf ervan dat je remmen goed werken. Wanneer je je remvloeistof al langere tijd niet ververst hebt, doe dit dan alsnog.