Bestelauto erg belangrijk in logistieke keten

12 October 2015 | Categorie: Bestelauto verzekering

De bestelauto is een onmisbare schakel in de logistieke keten. Daarnaast is de bestelauto zeer relevant voor de Nederlandse economie. Die mening geeft Steven van Eijck, voorzitter van de RAI Vereniging, in een speciale editie van EVO magazine. 

Bestelauto’s in Nederland

De voorzitter van de RAI Vereniging wijst op de cijfers, die spreken voor zich. In Nederland rijden namelijk bijna 1 miljoen bestelauto’s rond en daarbij nog eens 150.000 vrachtwagens. Op de website van EVO geeft Van Eijck aan:  ‘Al die bestelwagens die door een stad heen krioelen zorgen dat wij  op tijd een loodgieter bij ons hebben, dat de bakker vers brood kan bezorgen en dat we feestjes en partijen kunnen opleuken. Die bestelauto’s zijn het gereedschap van de gebruikers.’

Belang ondernemers

Volgens Van Eijck is het belangrijk dat er door de politiek inzake regelgeving, zoals bijvoorbeeld fiscale aftrekposten, meer aandacht besteed moet worden aan wat het belang van ondernemers is. Volgens Van Eijck gebruikt 40% van de zzp’ers zijn bestelauto ook als privéauto. ‘Hoe ga je daar dan mee om? Zeg je dan als overheid: maar wacht even, we moeten iets met de bijtelling? Of zeg je: oh, da’s mooi, want dat betekent dat je niet ook nog een andere auto hebt, waardoor je niet dubbel vervuilt.’

Het EVO magazine heeft een speciale editie uitgebracht gewijd aan de BedrijfsAutoRAI. Deze editie wordt aan bezoekers van de BedrijfsAutoRAI uitgedeeld. De BedrijfsAutoRAI vindt plaats op 20 oktober.

Bestelautoverzekering

Als ondernemer met een bestelauto ben je in Nederland verplicht om een bestelautoverzekering af te sluiten. Via DirectVerzekerd.nl kun je online je bestelauto verzekeren. Maak zelf een vergelijking van bestelautoverzekeringen, binnen één minuut zie je hoeveel je maandelijks gaat betalen. Desgewenst kun je direct online een bestelautoverzekering afsluiten.