Bestelauto verzekeren inclusief of exclusief BTW?

15 February 2016 | Categorie: Bestelauto verzekering

Bestelauto verzekeren inclusief of exclusief BTW

Bij het verzekeren van een bestelauto is het mogelijk om dit inclusief of exclusief BTW te doen. Zonder BTW verzekeren is een optie voor zzp-ers, bedrijven en organisaties die BTW mogen verrekenen. Hoe werkt dit precies? Wij leggen het je uit.

Ondernemers, bedrijven en organisaties kunnen de bestelauto zonder btw verzekeren. Dit betekent dat wanneer een bestelautoverzekering wordt afgesloten er gekozen kan worden om de verzekering exclusief BTW/BPM te verzekeren.

Waarom de bestelauto zonder BTW/BPM verzekeren?

Het verzekeren zonder BTW heeft als voordeel dat de bestelauto verzekerd wordt tegen de cataloguswaarde exclusief btw. De cataloguswaarde is hierdoor lager en dit resulteert ook in een lagere waarde voor de bestelautoverzekering. Maar zoals gezegd, dit is dus alleen mogelijk wanneer de verzekeringnemer ook btw kan verrekenen. Voor particulieren is het normaal gesproken dus niet mogelijk om de bestelauto exclusief BTW te verzekeren.

Wanneer gekozen wordt om de bestelauto te verzekeren zonder BTW dan zal de schade-uitkering ook exclusief BTW zijn.

Belasting premie bestelautoverzekering

Over de premie van de bestelautoverzekering wordt geen BTW berekend maar assurantiebelasting. Deze assurantiebelasting is niet aftrekbaar. De hoogte van de assurantiebelasting is sinds 1 januari 2013 21%.

Hoe kun je de bestelauto verzekeren zonder BTW?

Via onze website kun je online de bestelautoverzekering afsluiten. Bij het maken van de vergelijking is direct de eerste vraag of je de bestelauto inclusief of exclusief BTW wilt verzekeren. Vervolgens kun je eenvoudig de bestelautoverzekering vergelijking maken, dit kost ongeveer een minuut. Na het maken van de vergelijking krijg je verzekeringen van diverse verzekeraars in één helder overzicht. Staat er een interessante verzekering tussen? Dan kun je meteen online je bestelauto verzekeren. Wanneer alle vragen juist en naar waarheid zijn in gevuld gaat de verzekering direct van kracht.