Bestelauto verzekeren zonder BPM

8 June 2015 | Categorie: Bestelauto verzekering

Ben je ondernemer? Dan is het mogelijk om je bestelauto zonder BPM te verzekeren. De ondernemersregeling voor BPM maakt het mogelijk om een bestelauto verzekering af te sluiten en geen bpm te betalen. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan de vrijstelling. Lees meer over BPM en de vrijstelling voor ondernemers.

Wat is BPM?

BPM is de belasting op auto’s en motors. Als je voor de eerste keer een auto, motor of bestelauto registreert in het Nederlandse kentekenregister moet je eenmalig BPM betalen. Als je in Nederland woont en hier in een niet-geregistreerde auto rijdt moet je ook BPM betalen. De BPM van bestelauto’s wordt gebaseerd op de netto catalogusprijs en de brandstof van de bestelauto. Ondernemers met een bestelauto hoeven dus onder bepaalde voorwaarden BPM te betalen.

De ondernemersregeling voor BPM

Als je ondernemer bent en je bestelauto een datum eerste toelating op de openbare weg van 1 juli of later heeft dan is hij onder voorwaarden vrijgesteld van BPM. Hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden. De belangrijkste:

  • Meer dan 10% van de kilometers die de bestelauto per jaar rijdt moeten een zakelijk doel hebben.

De volgende acties zorgen ervoor dat je als ondernemer alsnog BPM moet betalen:

  • als je de bestelauto ombouwt tot een personenauto;
  • als je de bestelauto binnen 5 jaar na de aankoop aan een particulier doorverkoopt;
  • als de onderneming stopt.

Geen BPM bij bestelauto verzekering

Ben je ondernemer en heb je een bestelauto? Controleer dan of je onder de ondernemersregeling valt. Dan kun je namelijk je bestelauto zonder BPM verzekeren. Hierdoor daalt de premie voor de verzekering van de bestelauto in de meeste gevallen aanzienlijk. Heb je een verzekering voor je bestelauto nodig? Dan kun je via onze website betselauto verzekeringen vergelijken. Je kunt bestelautoverzekeringen vergelijken inclusief en exclusief BPM.

Heb je hulp nodig bij het afsluiten van de bestelauto verzekering? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers, zij helpen je graag verder.