Bestelauto’s en de groene kaart

23 June 2015 | Categorie: Bestelauto verzekering

De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs dat je ontvangt bij een motorrijtuigverzekering.  Op de groene kaart staan gegevens met betrekking tot je verzekering vermeld. 

Bestelauto

Het is binnen Nederland en Europa niet meer verplicht om een groene kaart te hebben. Dit geldt ook voor bestelauto’s. Het is wel handig om de groene kaart in je bestelauto te hebben. Op de groene kaart staan namelijk gegevens vermeld die in geval van schade van pas komen. Zo bevat de groene kaart onder meer het polisnummer, de landen waarin je bestelauto verzekerd is en gegevens van hulpdiensten. Ons advies, leg de groene kaart in je bestelauto. Je weet maar nooit of hij een keer van pas komt.

Aanhangwagen

Als de aanhangwagen aan je bestelauto vastgekoppeld is, is de wettelijke aansprakelijkheid meeverzekerd op je bestelautoverzekering. Aanhangwagens tot 750 kg staan op de groene kaart van je bestelauto vermeld. De groene kaart moet dan de code ‘AF’ bevatten. Is de aanhangwagen zwaarder dan 750 kg dan is het in sommige landen verplicht om een aparte groene kaart voor de aanhangwagen te hebben. In Duitsland, Polen en Spanje moet je een aparte groene kaart voor je aanhangwagen hebben.

Groene kaart aanvragen

Als je je bestelauto verzekerd dan ontvang je een groene kaart. Heb je deze niet ontvangen dan kun je altijd een groene kaart opvragen bij onze medewerkers, dan moet je natuurlijk wel je bestelautoverzekering bij DirectVerzekerd hebben afgesloten. Is dit niet het geval? Neem dan contact op met je verzekeraar of adviseur, zij kunnen je de groene kaart verstrekken.