bestelauto

Bestelauto’s: zelf kopen en verzekeren

19 October 2015 | Categorie: Bestelauto verzekering

Bij personenauto’s behoort momenteel meer dan 50% van de nieuwe aankopen tot de leaseauto’s. Bestelauto’s worden daarentegen grotendeels gekocht. Het zijn daardoor dus ook grotendeels de eigenaren zelf die de bestelautoverzekering afsluiten. Dit bleek samen met andere resultaten uit onderzoek van de BedrijfsautoRAI 2015.

Aankoop bestelauto

Meer dan de helft van de  nieuwe personenauto’s zijn leaseauto’s. Bij bestelauto’s is dit absoluut niet het geval. Meer dan 80% van de ondernemers koopt zijn bestelauto zelf. Bij de aankoop van een bestelauto neemt men een aantal zaken in overweging. De top 4 van aanschafcriteria ziet er als volgt uit:

  1. De aanschafkosten
  2. De grootte van de laadruimte
  3. De kosten per kilometer
  4. Het merk van de bestelauto

De aanschafkosten wegens dus zwaarder dan de kosten per kilometer. Dit kan misschien welk verklaard worden uit het feit dat bestelauto’s vaak bij de start van een onderneming worden aangeschaft. Dan zit je als ondernemer nog niet te wachten op torenhoge rekeningen. De functionaliteit (grootte laadruimte) gaat boven het merk, ook dit lijkt een realistische uitkomst. Veel bestelauto-eigenaren hebben hun voertuig hard nodig voor hun werkzaamheden.

Bestelauto verzekeren

Dat veel bestelauto’s worden aangekocht betekent ook dat de eigenaren zelf de bestelautoverzekering moeten afsluiten. Dit is in Nederland wettelijke verplicht en de verzekering moet je afsluiten vanaf het moment dat het kenteken op je naam staat (of op naam van je onderneming). Als ondernemer kijk je niet alleen naar de aankoopprijs van je bestelauto, ook andere kosten wil je graag beperken. Kosten zoals je bestelautoverzekering. Via DirectVerzekerd sluiten veel ondernemers de bestelautoverzekering af. Na vergelijking van bestelautoverzekeringen kun je als ondernemer vaak flink besparen.

Bestelautoverzekering berekenen