Bijna 8 miljoen auto’s in Nederland

30 June 2015 | Categorie: Autoverzekeringen

In Nederland rijden inmiddels bijna 8 miljoen personenauto’s rond. In 2000, 15 jaar geleden, waren dit er 6,3 miljoen. Deze cijfers werden onlangs bekend gemaakt door het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).

Stijging personenauto’s

Er zijn een aantal oorzaken voor de toename in het aantal auto’s. Uiteraard telt de bevolkingsgroei mee maar daarnaast hebben vrouwen en ouderen vaker een auto, is het vanzelfsprekender om een auto te hebben en zijn er meer auto’s per huishouden. Bijna 1 op de 4 huishoudens heeft twee of meer auto’s.

Onder de volwassenen heeft de helft een auto in het bezit. Van de jongeren onder de 25 jaar heeft 1 op de 5 een auto. Voorheen hadden meer jongeren een auto maar dit is gedaald omdat jongeren vaker in de stad wonen. Het autobezit onder jongeren daalt overigens ook in andere landen in Europa.

Autoverzekeringen vergelijken

Ben je op zoek naar een verzekering voor je auto? Verzeker je auto via onze website, je kunt zelf een vergelijking van autoverzekeringen maken en kiezen uit verzekeringen van diverse verzekeraars. Profiteer van internetkorting en sluit de goedkoopste verzekering af!

Stijging motorfietsen

Tussen 200 en 2015 steeg het aantal motorfietsen met maar liefst 60%. Vandaag de dag heeft 1 op de 25 volwassenen een auto, 15 jaar geleden waren dit er nog maar 1 op de 38.

Het totaal aantal bromfiets is toegenomen. Met name snorfietsen hebben dit aantal doen stijgen, deze hebben een toenemende populariteit.

Het totaalaantal motorvoertuigen in Nederland is door het CBS vastgesteld op 10,8 miljoen.

Motorverzekeringen vergelijken

Ook je motor verzekering sluit je voordelig via onze website. Vergelijk zelf motorverzekeringen en zie hoeveel jij kunt besparen op de verzekering van je motor!