brand in woning door uw sigaret, keert de opstalverzekering dan uit?

Brand in woning door uw sigaret, keert de opstalverzekering dan uit?

8 April 2019 | Categorie: Algemeen

Stel uw grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid, brand in uw woning door een ongeluk met een sigaret. Dekt uw opstal en inboedelverzekering dan de schade?Tenzij er opzet of grove nalatigheid te zien is wel, na onderzoek door een schade-expert is dit altijd goed vast te stellen.

Uw woning is op basis van uw opstalverzekering ten allen tijden verzekerd tegen brand ongeacht of dit een gevolg is van eigen gebrek of bederf. Eveneens is zengen, smelten schroeien en verkolen als gevolg van hitte uitstraling door een andere oorzaak verzekerd op uw polis.

Sigaretten grootste brandoorzaak

Ondanks de zelfdovendheid van de huidige sigaretten zijn ze nog steeds de grootste brandoorzaak. Maar liefst in 33% van de woningbranden blijkt uit cijfers van het IFV (Instituut Fysieke Veiligheid). Ook elektrisch apparatuur is een grote boosdoener als brandoorzaak, dit kan zijn door verkeerd gebruik of productiefouten. Uw inboedel speelt vaak een grote rol bij de verspreiding van de brand door bepaalde materialen in meubels. Deze materialen in stoelen, banken, bedden etc. versnellen de brand. Het gebrek aan een goed werkende rookmelder is in 43% van de gevallen schrikbarend hoog, hierdoor kan een brand te laat opgemerkt worden.

Overigens valt schade aan de inboedel niet onder de opstalverzekering. Hier heeft u een inboedelverzekering voor nodig. Een opstalverzekering dekt alleen zaken die grond en nagelvast staan zoals bijvoorbeeld de muren en uw vloer. Een inboedelverzekering dekt de zogeheten roerende zaken zoals bijvoorbeeld uw meubels, TV, sieraden  en andere losse spullen in huis. Met een aanvullende dekking zijn ook uw smartphone, fotocamera en tablet buitenshuis verzekerd tegen schade en diefstal.

Opstalverzekering in het woonverzekeringenpakket

Met het woonverzekeringenpakket heeft u een inboedelverzekering en opstalverzekering met een gunstige korting. Sluit hierbij een aansprakelijkheidsverzekering af en uw pakket is compleet. Het is ook mogelijk om aanvullend de autoverzekering en doorlopende reisverzekering onder te brengen in het pakket. Want voor de meeste verzekeraars geldt hoe meer verzekeringen, hoe hoger de korting. Weten wat uw voordeel is? Bekijk en vergelijk dan snel de verzekeringen via Directverzekerd.nl.

 

Bron:AMweb