bestelauto brandstofmeter

Brandstofverbruik bestelauto valt ondernemers alles mee

27 August 2015 | Categorie: Bestelauto verzekering

Veel ondernemers zijn tevreden of zelfs positief verrast over het brandstofverbruik van de bestelauto waarin ze rijden. EVO voerde een onderzoek uit voor de EVO Bestelauto Merk van het Jaar verkiezing. De positieve houding ten opzichte van het brandstofverbruik was bleek uit voorlopige resultaten. EVO organiseert het onderzoek omdat ruim 95% van de 820.000 bestelauto’s die in Nederland rondrijden ondernemers zijn.

Zuiniger of niet?

20% Van de bestelautobestuurders die mee deden aan de verkiezing vindt dat hun bestelauto boven of ver boven verwachting scoort ophet gebied van brandstofverbruik. De bestelauto’s verbruiken evenveel brandstof als de bestelautofabrikant aangeeft of zijn zelfs zuiniger. 30% geeft aan dat hun bestelauto juist meer brandstof verbruikt dan door de fabrikant wordt aangegeven. Meer resultaten zullen volgens als het onderzoek volledig is afgerond.

Nuttige verkiezing

EVO-beleidsadviseur Wegvervoer Ruben Willems zegt op de website van EVO het volgende over de verkiezing: ‘Door de verkiezing kunnen onze leden hun voordeel doen met de ervaringen van andere leden. Daarnaast krijgt de industrie informatie over knelpunten die de gebruikers melden over een bepaald merk. Voor ondernemers zijn de voorlopige resultaten over brandstofverbruik nuttig als zij een bestelauto aanschaffen en de cijfers moeten dealers en importeurs stimuleren kopers zo goed mogelijk te informeren over het brandstofverbruik.’

Bestelautoverzekering

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om je kosten te bepalen en zo je winst te verhogen. Een zuinige bestelauto draagt daar absoluut aan bij. Maar ook door middel van een goedkope bestelautoverzekering kun je aardig wat kosten besparen. Maak daarom eens een vergelijking via onze website en vind de goedkoopste bestelautoverzekering, of de verzekering die het meest aansluit op jouw wensen. Heb je hulp nodig? Neem gerust contact op met onze medewerkers, zij helpen je graag verder.