bromfietsverzekering oranje

Bromfietsverzekering: welke dekking kun je bij je verzekering afsluiten?

15 October 2015 | Categorie: Bromfietsverzekeringen

Ben je in Nederland in het bezit van een scooter of bromfiets, dan is het verplicht om een bromfietsverzekering af te sluiten. MEt een bromfietsverzekering kun je zowel je bromfiets als scooter verzekeren. Je moet je op zijn minst verzekeren tegen de gevolgen van wettelijke aansprakelijkheid als je met je bromfiets of scooter schade veroorzaakt.  Een uitgebreidere dekking is ook mogelijk, je kunt je bromfiets ook verzekeren tegen diefstal of kiezen voor een all-risk dekking.

Dekkingen bromfietsverzekeringen

De bromfietsverzekering kent grofweg drie verschillende dekkingen waaruit je kunt kiezen als je een verzekering voor je bromfiets afsluit. Deze dekkingen zijn de Wettelijke Aansprakelijkheid, WA Beperkt Casco en WA Volledig Casco.

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Als je een bromfietsverzekering met een WA-dekking afsluit dan wordt schade vergoed die jij met je bromfiets bij anderen veroorzaakt. De WA-dekking is de minst uitgebreide dekking die je voor je bromfietsverzekering kunt afsluiten. Hierdoor is het ook de goedkoopste bromfietsverzekering. Als je schade aan je eigen scooter of bromfiets hebt dan wordt deze als je een WA dekking hebt niet vergoed door je verzekeraar.

WA Beperkt Casco

Deze verzekeringen verzekerd je ook tegen schade die je aan anderen toebrengt en waarvoor jij aansprakelijk bent. Daarnaast ben je als je een bromfietsverzekering WA Beperkt Casco afsluit ook gedekt tegen diefstal, inbraak-, brand-. of stormschade aan je bromfiets. Schade die je zelf aan je voertuig veroorzaakt is ook bij deze dekkingsvorm niet gedekt.

WA Volledig Casco

De WA Volledig Casco dekking, ook wel de all-risk dekking genoemd, is de meest uitgebreide bromfietsverzekering die je kunt vergelijken en afsluiten. Deze dekking vergoed dezelfde gebeurtenissen als zowel de WA als de WA Volledig Casco dekking. Daarnaast is ook de schade aan je eigen bromfiets of scooter gedekt.

Online bromfietsverzekering vergelijken

Je kunt via onze website kun je online je bromfietsverzekering vergelijken. Je kunt zelf kiezen welke dekking je voor je bromfiets wilt en op basis daarvan online een vergelijking maken. Binnen een minuutje zie je de premies die verzekeraars voor de verzekering van jouw bromfiets vragen op je beeldscherm. Je kunt de bromfietsverzekering na het vergelijken direct online afsluiten.