Camping geannuleerd? Wel of niet betalen

30 June 2014 | Categorie: Caravanverzekering

Je hebt een plaats geboekt op een camping. Door onvoorziene omstandigheden ben je helaas genoodzaakt om te annuleren. Wat betekent dit voor de kosten van de campingplaats? Moet je deze wel of niet betalen?

Of je moet betalen voor de campingplaats in geval van annulering hangt af van het land waar de camping gevestigd is en het recht dat in dat land van toepassing is. Als je in Nederland een campingplaats hebt geboekt dan is er een overeenkomst in de vorm van een reservering tot stand gekomen. Deze overeenkomst is binden voor jou én voor de camping.

Annuleringsregeling bij overeenkomst

In de meeste gevallen zijn er algemene voorwaarden van toepassing op de overeenkomst die gesloten wordt met de camping. Vaak bevatten de algemene voorwaarden een annuleringsregeling. In deze annuleringsregeling staat beschreven of je wel of niet moet betalen bij reservering en wat het eventuele bedrag is. Het moment van annuleren heeft hier meestal invloed op. Wanneer er geen annuleringsregeling van toepassing is dan geldt het algemene overeenkomstenrecht. De camping mag je dan, ongeacht de reden die je hebt om te annuleren, aan je overeenkomst houden.

Persoonlijke afspraken

Als je contact hebt opgenomen met de camping en afspraken hebt gemaakt met de camping, dan adviseren wij je om per e-mail om bevestiging te vragen. Dit kan vervelende discussies achteraf voorkomen.