Caravan kopen? Hier moet u op letten

3 February 2014 | Categorie: Caravanverzekering

Waar moet u opletten bij de aankoop van uw eerste caravan? DirectVerzekerd.nl helpt u een handje.

Met het grote aantal merken, modellen en uitvoeringen van caravans dat tegenwoordig op de markt is kan het voor iemand met weinig ervaring lastig zijn om de juiste keuze te maken bij de aankoop van een caravan.

Als u heeft besloten om een caravan te kopen is het goed mogelijk dat u de neiging heeft om naar de dichtstbijzijnde caravandealer te gaan en te kijken wat er in de winkel staat. Dat is echter niet de beste manier om te starten.

Het is raadzaam om eerst, samen met uw familie, over een aantal zaken na te denken. Wat zijn de toekomstige reisplannen? Wat is het beschikbare budget voor de aankoop van een caravan? Het is belangrijk dat u een duidelijk beeld heeft  waar u naartoe gaat, hoelang u gaat rijden en op wat voor een soort wegen u gaat rijden. Dit helpt u bij het maken van de juiste keuze. De keuzemogelijkheden zijn onbegrensd, kleine basic caravans of luxe zeer uitgebreide versies. Nieuw, of tweedehands. Het kan erg lastig zijn om de juiste keuze te maken.

Hoe wilt u reizen en waar wilt u naartoe?

Om vast te stellen hoe caravan er ongeveer uit moet komen te zien is het verstandig om bovenstaande vraag te beantwoorden. De afstand, de locatie en uw verblijftijd zorgen ervoor dat u al een hoop opties kunt bepalen die de caravan wel of neit hoeft te hebben. BLijft u voornamelijk op de grote weg of komt u ook op plattelandswegen?

Hoe wilt u reizen en naar welke locatie gaat? Wat is het comfort dat uw caravan moet hebben? Heeft u een ingebouwde douche en toilet nodig? Of maakt u gebruik van de voorzieningen van een camping.

Bepaal welke opties u belangrijk vind

Maak een wensenlijst voor uw aanstaande caravan. Wilt u airconditioning, een bepaald soort banken, waaraan moet uw slaapplaats voldoen? Schrijf uw wensen op! Het is erg belangrijk om goed stil te staan bij de indeling van uw caravan. U moet zich in de caravan thuis kunnen voelen.

Maak een ‘shortlist’ met een aantal modellen

Gebruik internet om uzelf te verdiepen in de bestaande modellen, aan de hand van eerder gevormde voorkeuren. U kunt nu een lijst maken met een aantal merken en modellen die in aanmerking komen. Er zijn genoeg websites, forums en ook social media die u kunt gebruiken om meer kennis van de diverse varianten op de caravanmarkt op te doen.

Ervaren caravaneigenaars

Als uw shortlist steeds kleiner begint te worden is het handig om eens advies te vragen aan mensen die al langer op vakantie gaan met een caravan. Zij kennen de markt vaak beter en kunnen u nuttige tips geven. Sterker nog, zij geven meer dan eens de meest waardevolle informatie!

Caravanverzekering

Uiteraard willen wij u ook nog even wijzen op de caravanverzekering. Via DirectVerzekerd.nl kunt u goedkoop en snel een goede caravanverzekering afsluiten.