motor waarde

Dagwaarde motor berekenen

18 May 2015 | Categorie: Motorverzekeringen

Als je een verzekering voor je motor wilt afsluiten dan wordt vaak om de dagwaarde gevraagd. Niet alleen wanneer je een motorverzekering afsluit maar ook als schade aan je motor hebt wordt de dagwaarde gevraagd. Wat is de dagwaarde eigenlijk precies? Hoe kun je de dagwaarde van je motor berekenen?

Wat is de dagwaarde van je motor?

De dagwaarde van je motor is het bedrag dat je motor waard is op dit moment. De dagwaarde is dus niet gelijk aan het aankoopbedrag. Met de dagwaarde kan je een soortgelijke motor (merk, leeftijd, aantal kilometers, etc.) kopen als je huidige motor.

De dagwaarde wordt gevraagd als je motorverzekeringen vergelijkt en de premie gaat berekenen van een motorverzekering. Vaak gebruiken verzekeraars de dagwaarde ook om de hoogte te bepalen van het bedrag dat ze uitkeren als je schade aan je motor hebt. Bijvoorbeeld wanneer je motor is gestolen of als hij total loss is geraakt.

Wat bepaalt de dagwaarde van je motor?

De dagwaarde van je motor wordt bepaald door meerdere factoren. Met de tijd wordt je motor minder waard. Een aantal waarde bepalende factoren zijn:

  • ouderdom in jaren;
  • kilometerstand;
  • slijtage;
  • populariteit.

Dagwaarde van je motor berekenen

De dagwaarde van een motor is dus afhankelijk maar meerdere zaken, een aantal hebben we hierboven genoemd. Het is lastig om zelf een berekening te maken. Voor het berekenen van de dagwaarde van een auto evenals een motor zijn meerdere gratis tools online beschikbaar.

Heeft u een nieuwe motor? Als u direct na aankoop een verzekering afsluit dan is de dagwaarde vaak gelijk aan de aankoopwaarde. Mocht u verder nog vragen hebben omtrent het verzekeren van uw motor? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers, zij helpen u graag verder.