Wat is de beste bestelauto(verzekering)?

De bestelauto zomercheck!

28 June 2018 | Categorie: Bestelauto verzekering

We zijn weer officieel aanbeland in de lente. Met nog een paar maanden te gaan is het weer zomer. Voor u als eigenaar van een bestelauto wil dat zeggen dat u er weer vaker op uit kunt gaan! Wij hebben voor u een aantal nuttige tips op een rij gezet om ervoor te zorgen dat uw bestelauto tiptop in orde is voor het aankomende zomerweer.

Bandenspanning

De banden van uw bestelauto hebben het in de wintermaanden zwaar te verduren gehad. Controleer daarom uw bandenspanning en kijk of u nog voldoende profiel op de banden heeft. Heeft u winterbanden? Wissel deze dan op tijd om naar zomerbanden.

Ruitenwissers en vloeistof

Net als in de winter is ook in de zomer goed zicht erg belangrijk. De vele insecten en klevend vuil kunnen al snel voor belemmering van het zicht zorgen. Controleer daarom de ruitenwissers op slijtage en zorg ervoor dat de ruitensproeiervloeistof altijd goed gevuld is.

Ververs uw olie

Motorolie heeft altijd maar een beperkte houdbaarheid, hierna neemt de smerende werking van de motorolie af waardoor de motor sneller slijt. Ververs daarom in het voorjaar direct de olie, en vervang eventueel de oliefilter.

koel- en remvloeistof

Om echt veilig de weg op te gaan is het belangrijk om de koel- en remvloeistof van uw auto regelmatig te checken en indien nodig bij te vullen.

Controleer uw remmen

Uw remmen zijn zeer belangrijk om veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer. Zeker als uw bestelauto vol geladen is waardoor de remweg langer wordt. Controleer daarom de werking van uw remmen regelmatig en laat ze indien nodig nakijken bij een garage.

Controleer uw airco

In de zomer kunnen de temperaturen natuurlijk hoog oplopen. Een goed werkende airco is dan geen overbodige luxe voor u en uw personeel. Veel bedrijven laten bij hun bestelauto regelmatig een “airco check” uitvoeren. Aangezien de onderdelen van een airco vrij prijzig zijn is het verstandig uw airco met enige regelmaat een onderhoudsbeurt te geven.

Slangen/kabels in uw bestelauto

Door vorst en het slechte weer s ’winters kan het zo zijn dat sommige slangen/kabels verweren of barsten . Controleer daarom alle slangen onder de motorkap.

Controleer uw verlichting

Goede verlichting is ook voor een bestelauto natuurlijk zeer belangrijk. Controleer daarom naast de gewone de voor- en achterlampen ook de remlichten, het achteruitrijlicht, de verlichting van het nummerbord en de richtingaanwijzers. Zorg er voor dat er in uw bestelauto altijd een reserveset met lampjes aanwezig is. Dit zodat u defecte lampen direct kunt vervangen.

Controleer uw bestelautoverzekering

Tot slot is het verstandig om ook dit jaar weer uw bestelautoverzekering te controleren. Bent u namelijk nog steeds goed verzekerd? Of kunt u uw dekking misschien beter aanpassen? Indien u meer informatie wenst over de bestelautoverzekering kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met onze adviseurs. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur via: 0186 60 72 45 . U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.