De bestelautoverzekering uitgelicht

12 April 2018 | Categorie: Bestelauto verzekering

De bestelautoverzekering is een verzekering waarmee u het risico van schade kunt afdekken veroorzaakt door de bestelauto of schade aan de bestelauto zelf. Als eigenaar van een bestelauto bent u in Nederland verplicht een verzekering af te sluiten voor alle schade die u, de bestuurder van de bestelauto in het verkeer aan andere personen of voertuigen kunt veroorzaakt. Dit type bestelautoverzekering wordt ook wel de WA bestelautoverzekering genoemd. Dankzij het feit dat deze WA dekking verplicht is, hebben alle verkeersdeelnemers de garantie dat ze een schadevergoeding ontvangen zodra ze – door de schuld van een andere autobestuurder – schade leiden. Indien u ook verzekerd wilt zijn voor schade aan uw eigen bestelauto kunt u kiezen voor een ruimere dekking van deze verzekering. Dit is echter niet verplicht.

Wat is een bestelauto?

Verschillende details m.b.t. de dekking van de bestelautoverzekering hangen af van de gekozen vorm en de maatschappij. Niet alle partijen hanteren overigens dezelfde definitie over wat er op verzekeringsgebied onder een bestelauto verstaan wordt. De bestelauto heeft volgens hen de volgende kenmerken:

  • Een bestelauto is voornamelijk ingericht voor het vervoer van goederen (de auto heeft een laadruimte);
  • Een bestelauto weegt – inclusief inzittenden en lading – maximaal 3500 kg (daarboven wordt het een vrachtwagen genoemd);

De juiste bestelautoverzekering

Indien u op zoek bent naar een bestelautoverzekering dient u eerst te bepalen welk type verzekering het beste bij u past. Om u te helpen bij deze keuze kunt u op onze website een online vergelijk doen van verschillende aanbieders. Het is belangrijk dat u hierin goed onderzoek doet aangezien iedere verzekeraar verschillende soorten dekking biedt, maar ook de premie behoorlijk kan verschillen. Wilt u direct bestelautoverzekeringen vergelijken en premies berekenen? Klik dan hier.

Wilt u meer informatie over de bestelautoverzekering? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur via: 0186 60 72 45 . U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.