Bromfietsverzekering-diefstal

De bromfietsverzekering en diefstal. Hoe zit dat?

12 April 2019 | Categorie: Algemeen

Diefstal van uw bromfiets is niet automatisch meeverzekerd op uw W.A. bromfietsverzekering terwijl veel mensen dit wel denken. Hier is een uitgebreidere dekking voor nodig. Het nut van een betere dekking werd deze week weer pijnlijk duidelijk. Het Landelijk Informatiecentrum Voertuigencriminaliteit (LIV) maakte deze week bekend dat er in de eerste maanden van 2019 een kwart meer bromfietsen zijn gestolen in vergelijking het 1e kwartaal van 2018. Dit terwijl het zomerseizoen er nog aan zit te komen, traditioneel een periode dat iedereen er op uit gaat op de bromfiets en scooter. Helemaal in de grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam. Welke dekking heeft u dan nodig om verzekerd te zijn tegen diefstal?

Bromfietsverzekering beperkt of volledig casco

Beide bromfietsverzekeringen geven dekking bij diefstal van uw bromfiets maar er zit wel degelijk verschil in. A.S.R schadeverzekeraar keert bijvoorbeeld bij een beperkt casco bromfietsverzekering de dagwaarde uit na diefstal. Bij volledig casco is dit de oorspronkelijke cataloguswaarde, dit is wel afhankelijk van de leeftijd van de bromfiets. We adviseren om goed de polisvoorwaarden door te lezen van uw verzekeraar voor meer informatie.

Met name in de steden is er een grote toename van het aantal diefstallen. Hoofdstad Amsterdam spant de kroon met ruim 533 gestolen brom-en snorfietsen tot nu toe in 2019. Bent u woonachtig in een stad is het dus raadzaam om minimaal een bromfietsverzekering af te sluiten met beperkt casco dekking. Uit een artikel van nieuwssite AMweb blijkt dat voertuigen van het merk Piaggio veruit het populairst zijn onder de dieven. Gevolgd door de merken Peugeot en Tomos. Heeft u 1 van deze merken let dan goed op uw bromfiets. Voorkomen is uiteraard beter dan genezen dus probeer uw bromfiets zo veel mogelijk binnen te stallen of zorg voor een goed slot.

Bromfietsverzekeringen met diefstal dekking vergelijken en afsluiten

Bij DirectVerzekerd.nl kunt u binnen 5 min diverse bromfietsverzekeringen met elkaar vergelijken en afsluiten. Door de keuze uit meerdere verzekeraars en dekkingen zit er altijd een verzekering bij die bij uw past, voor uw nieuwe of tweedehands bromfiets. Uiteraard kunt u ook rustig alles doornemen voordat uw een keuze maakt. Heeft u vragen dan helpen we u graag telefonisch verder, klik op contact voor onze gegevens.