Dekking op je reisverzekering die je bij wintersport wilt hebben

28 November 2014 | Categorie: Reisverzekeringen

dekking wintersport reisverzekering

Als je op reis gaat is een reisverzekering altijd handig om te hebben. Maar zeker met wintersport wil je een goede reisverzekering hebben. In het geval van een wintersportvakantie betekent dit een reisverzekering met dekking voor wintersport en geneeskundige kosten in het buitenland. Waarom wil je juist deze dekkingen op je reisverzekering hebben? Dat zullen we per dekking uitleggen:

Wintersportdekking voor reisverzekering

Wintersporten is heerlijk, maar het neemt wel risico’s met zich mee. Een deel van deze risico’s heeft betrekking op materiële zaken zoals je ski’s of snowboard, of je wintersportkleding. Een wintersportdekking kan dergelijk materiaal verzekeren tegen gebeurtenissen genoemd in de voorwaarden. Hierdoor hoef je je tijdens jouw wintersport in ieder geval geen zorgen te maken om je skiuitrusting. Ook gebeurt het meer dan eens dat men op de piste gebruik moet maken van hulpverlening. Tijdens het wintersporten loop je altijd kans op een blessure of ongeval. Deze hulpverlening kan een flinke duit kosten. Een wintersportdekking kan in dit geval uitkomst bieden.

Mocht je de pech hebben dat je een ongeval krijgt en naar Nederland moet dan zijn ook hier kosten aan verbonden. Het risico op deze kosten kan je ook afdekken met een wintersportdekking.

Vergelijk Kortlopende reisverzekering Vergelijk Doorlopende reisverzekering

 

Dekking geneeskundige kosten ook belangrijk bij wintersport

De kans op ongevallen bestaat dus tijdens wintersport. Het kan zijn dat je na een ongeval geneeskundige hulp nodig heeft. De zorgverzekering die je in Nederland hebt afgesloten dekt slechts het deel van de kosten voor geneeskundige hulp, dat ook in Nederland gerekend zou worden. Wat betekent dit? Als de kosten voor geneeskundige hulp hoger zijn dan in Nederland dan moet je zonder goede dekking op je reisverzekering zelf het verschil betalen. Deze bedragen kunnen hoog oplopen. Als je een reisverzekering hebt met wintersportdekking én dekking voor geneeskundige kosten in het buitenland dan is ook dit verschil gedekt.