Ford Transit Bestelauto

Diefstal bestelauto, ben ik verzekerd?

14 September 2015 | Categorie: Bestelauto verzekering

Als je een bestelauto aanschaft dan ben je in Nederland wettelijke verplicht om de bestelauto te verzekeren vanaf het moment dat het kenteken op jouw naam, of op naam van je onderneming, geregistreerd staat. Je moet je bestelauto minimaal WA verzekeren. Maar dekt deze dekking ook bescherming tegen de kosten van diefstal van je bestelauto? Nee, dan moet je een uitgebreidere bestelautoverzekering nemen.

Of jouw bestelauto tegen diefstal verzekerd is hangt af van de dekking die je hebt gekozen toen je je bestelautoverzekering ging afsluiten. Er zijn drie soorten dekkingen die je kunt kiezen bij de bestelautoverzekering. We zetten ze voor je op een rijtje en geven aan wat wel en niet gedekt is.

WA-bestelautoverzekering

Deze verzekering biedt geen dekking bij diefstal van je bestelauto. Een WA-autoverzekering dekt alleen schade die jij met je auto toebrengt aan anderen. Dus ook schade aan je eigen auto wordt niet vergoed door deze verzekering.

WA + Beperkt casco bestelautoverzekering

De beperkt casco dekking biedt wel dekking bij diefstal van je bestelauto. Je bent WA verzekerd en daarnaast ben je onder andere verzekerd tegen brand, diefstal, explosie, bliksem, storm als je deze bestelautoverzekering afsluit. Lees voor je precieze dekking de polisvoorwaarden van jouw bestelautoverzekering.

WA +Volledig casco bestelautoverzekering (allrisk)

Dit is de meest uitgebreide dekkingsvorm van de bestelautoverzekering en ook deze dekkingsvorm verzekerd wel diefstal van je bestelauto. De dekkingen tegen onder andere brand, diefstal, explosie, bliksem, storm van de beperkt casco verzekering gelden hier ook. Daarnaast is ook schade aan je eigen auto gedekt die je zelf hebt veroorzaakt door bijvoorbeeld botsen, omslaan, slippen, van de weg of te water raken.

Wil je naar aanleiding van dit artikel de dekking van je bestelautoverzekering wijzigen? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers. Zij helpen je graag. Als je bestelauto nog niet verzekerd is en je wil graag een bestelautoverzekering afsluiten, dan kun je via deze website een vergelijking maken en desgewenst de verzekering online afsluiten.