Doorlopende reisverzekering of kort

Doorlopende reisverzekering of kortlopend?

3 May 2019 | Categorie: Algemeen

Kiest u voor een doorlopende of kortlopende reisverzekering? Vaak stellen klanten de vraag wanneer een doorlopende reisverzekering relatief goedkoper is dan een kortlopende. Uit ervaring en onderzoek is gebleken dat wanneer u vaker dan 1 keer per jaar met vakantie gaat een doorlopende reisverzekering over het algemeen voordeliger is. Dit is onder andere afhankelijk van de dekking, duur en gezinssamenstelling.

Kortlopende Reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is met name bedoeld voor mensen die 1 keer per jaar op vakantie gaan of die specifiek een weekendje weg willen verzekeren. U bepaalt zelf de start en einddatum. Het voordeel hiervan is dat uw verzekering perfect past bij elke reis omdat u deze elke keer apart afsluit. Als u bijvoorbeeld alleen op wintersport gaat en in de zomermaanden thuis blijft is het voordeliger om een kortlopende reisverzekering af te sluiten met wintersportdekking. Of wanneer u 1x per jaar met de kinderen op vakantie gaat en nog een keer alleen met uw partner.

Buiten de looptijd zijn de verzekeringen bijna identiek. U kunt bij een kortlopende reisverzekering dezelfde aanvullende dekkingen meeverzekeren zoals medische kosten, annulering, geld en winter/onderwatersport.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit u 1 keer af waardoor u automatisch elke vakantie verzekerd bent. Zo bent u nooit onverzekerd op reis, u kunt onverwachts een paar dagen weg zonder eerst aan uw verzekering te denken. Bijvoorbeeld bij een spontaan weekend London, Maastricht etc. Het totale aantal dagen dat u verzekerd bent per jaar heeft wel een maximum, dit is echter  per verzekeraar verschillend. Dit is eigenlijk alleen van toepassing als u een verre en lange reis gaat maken

Zoals eerder aangegeven is een doorlopende reisverzekering ook voordeliger wanneer u vaker dan 1 keer per jaar (20 dagen ongeveer) op vakantie gaat. U betaalt dan minder in vergelijking met het afsluiten van meerdere kortlopende reisverzekeringen. Het is belangrijk dat u de juiste dekking afsluit die bij u past. Wanneer u jaarlijks op wintersport gaat, is het dus zeer aan te raden om wintersportdekking mee te verzekeren. Mocht u ook weleens buiten Europa reizen of juist niet dan kunt u kiezen uit een Europa of wereld dekking. Voor meer informatie kunt doorklikken naar de reisverzekeringen pagina. Bij DirectVerzekerd.nl kunt u eenvoudig online uw doorlopende reisverzekering samenstellen en direct afsluiten. Binnen 5 minuten kunt premies vergelijken van meerdere verzekeraars!