Drie geweldige motorroutes in Europa

17 November 2015 | Categorie: Motorverzekeringen

Veel motorrijders vinden het heerlijk om op hun motor lange afstanden te touren. Meer dan eens gaan motorrijders alleen of in een groep Europa in om een bepaalde route af te leggen. Voor de fanatieke motorrijder hebben wij drie motorroutes geselecteerd. Uiteraard sluiten we nog even af met enkele verzekeringstips. De motorverzekering en de reisverzekering die je nodig kunt hebben.

Douro vallei (Portugal)

motorroute duero vallei

In Portugal ligt de prachtige vallei Douro. Het is vanuit Nederland wel een eind rijden naar deze vallei. Maar als je eens wat verder wilt rijden dan Duitsland of Frankrijk dan is dit een mooie optie. Door de Douro vallei loopt een motorroute van meer dan 25 kilometer. Je rijdt deze route langs de rivier, de route telt wel 93 bochten. Een betoverend landschap vol van wijngaarden en authentieke dorpjes.

Assiettapas (Italië)

motorroute-assieta

Deze route voor motorrijders is redelijk ruig te noemen. Het wegdek van meer dan 40 kilometer van de in totaal 60 kilometer lange route is namelijk onverhard. Een heerlijke route voor eigenaren van een allroad motor. Het hoogste punt van de route is De Monte Gran Costa. Je rijdt op maar liefst 2.615 meter hoogte.

Trollstigen (Noorwegen)

motorroute-trollstigen

Trollstigen wordt in Nederland vaal de trollenroute genoemd. Deze route is een deel van weg 63. Deze 20 kilometer lange route loopt van Andalsnes richting het zuiden. De route heeft 11 haarspeldbochten en heeft op het hoogste punt een uitkijkplatform genaamd Trollstigheim. Vanaf dit punt heb je een mooi uitzicht, onder andere op een aantal watervallen. Houd er rekening mee dat deze route in de wintermaanden gesloten is.

Motorverzekering en reisverzekering

Motorverzekering

Als je in het buitenland gaat motorrijden wil je natuurlijk goed verzekerd zijn. Als je een motorverzekering hebt afgesloten dan is deze meestal ook gewoon in het buitenland geldig. In welke landen je motorverzekering precies geldig is lees je op de groene kaart.

Het is binnen de Europese Unie niet meer  verplicht om de groene kaart bij je te hebben. Wij adviseren je om hem wel mee te nemen. Mocht je te maken krijgen met een schade dan heb je altijd een bewijs dat je een motorverzekering hebt.

Vergelijk nu de motor verzekering

Reisverzekering

Als je in het buitenland bent dan kun je naast schade door of aan je motor ook op andere manieren schade oplopen. Je motorverzekering is alleen van toepassing op je motor. Een goede reisverzekering is ook verstandig om af te sluiten. Met een doorlopende reisverzekering ga je het hele jaar door verzekerd op reis.