caravanverzekering is niet verplicht maar wel nodig

Een caravanverzekering is niet verplicht, maar waarom wel nodig?

18 April 2019 | Categorie: Algemeen

Een caravanverzekering is niet verplicht, maar wel degelijk van grote waarde. U wilt natuurlijk dat de caravan beschermd is tegen diefstal en schade zonder dat u daar voor op hoeft te draaien. Maar welke risico’s dekt de caravanverzekering eigenlijk?

De wettelijke aansprakelijkheid is meeverzekerd met uw autoverzekering als de auto en caravan gekoppeld zijn. Wanneer de caravan losgekoppeld is vervalt deze dekking. Bijvoorbeeld wanneer u de caravan met de hand op zijn plek zet. De caravanverzekering verzekert alles wat aan de caravan vastzit. Dit omvat de buitenkant van de caravan maar ook zaken zoals de keuken, bedden en de doucheruimte. Mocht u ook ze losse spullen (roerend) willen meeverzekeren dan kan dat met een speciale inventarisdekking. De verzekerde waarde van de inventaris is tot maximaal €2500 mee te verzekeren.

Caravanverzekering Nieuwwaarde of dagwaarde

U kunt er voor kiezen om de caravan op nieuwwaarde, dagwaarde of aanschafwaarde te verzekeren. Het is zelfs mogelijk om uw nieuwe caravan tegen 5 jaar nieuwwaarde te verzekeren. Zo kunt u altijd zorgen voor een gelijkwaardige vervanger mocht er iets vervelends gebeuren met uw huidige caravan. Uiteraard is bij een caravanverzekering diefstal gedekt, en reparatie aan de caravan mocht er schade zijn ontstaan onderweg. De verschillende dekkingen kunt u simpel zelf samenstellen. Mogelijke dekkingen zijn schade als gevolg van brand, inbraak, storm en aanrijding, hulpverlening en aansprakelijkheid.

Caravanverzekering uitsluitingen

Een verzekeraar wil bij schade of diefstal wel uitkeren, maar dan moet dat niet veroorzaakt zijn door onvoorzichtigheid of onachtzaamheid. Daarom staat in de voorwaarden meestal dat u uw caravan goed moet beveiligen, bijvoorbeeld met een wielklem, een koppelingsslot of een disselslot. Ook moet u de caravan veilig stallen in een goed afsluitbare of bewaakte ruimte.

Ook is het belangrijk dat u de caravan goed onderhoud en een onderhoudsrapport kunt aantonen. Schade die ontstaat door verwaarlozing van de caravan is namelijk niet gedekt. Daarnaast dient u ten allen tijde uw caravan te beschermen tegen noodweer indien mogelijk natuurlijk.

Caravanverzekeringen vergelijken en afsluiten

Voor een caravanverzekering kunt u bij DirectVerzekerd eenvoudig en snel premies vergelijken en gelijk afsluiten. Zo kunt u kiezen uit verschillende dekkingen en voorwaarden voor een goedkope caravanverzekering die bij u past. Zo kunt u direct zonder zorgen op pad met uw dierbare caravan! Mocht u aanvullende vragen hebben dan zijn wij uiteraard telefonisch bereikbaar.