Goedkope autoverzekering voor jongeren

Een goedkope autoverzekering voor jongeren?!

19 April 2019 | Categorie: Algemeen

Een goedkope autoverzekering voor iemand tussen de 18-24 jaar is lastig te vinden. Zeker wanneer je als jongere besluit om flink wat pk’s aan te schaffen om goed voor de dag te komen bij je vrienden. TV en radiozenders tuimelden haast over elkaar heen met de nieuwsberichten over de extreem hoge autoverzekering premies voor jongeren. In extreme gevallen betaald een jonge bestuurder ruim €1.400 aan premie per jaar voor een W.A. Autoverzekering. Vanwaar deze prijsstijging?

Autoverzekering premie jarenlang te laag

W.A. Autoverzekeringen zijn volgens het Verbond van Verzekeraars jarenlang te goedkoop aangeboden vanwege een concurrentiestrijd tussen de verzekeraars. Vanwege de prijsdaling ging de hele markt mee in de lage prijzen uit angst voor het verlies van klanten. Je kunt dit vergelijken met de prijzenoorlog onder de supermarkten van een paar jaar terug. Ook toen beconcurreerde de grote supermarkten elkaar met lage prijzen met grote verliezen tot gevolg. Door de groeiende schadelast is het niet mogelijk om de premies op hetzelfde niveau te houden helaas. De premiestijging is een logisch gevolg van de eerdere daling. In combinatie met de groeiende schadelast.

De reden dat jongeren veel meer betalen is simpel, al jarenlang blijkt dat jongeren vaker schade rijden dan mensen boven de 24. Uit cijfers van het CBS blijkt ook dat deze doelgroep het vaakst betrokken zijn bij een dodelijk auto ongeluk. In 2018 kwamen er helaas ruim 40 jongeren om bij een ongeluk met een personenauto. Het hoogste aantal als je kijkt naar de leeftijdsgroepen wat duidt op het hogere risico. Wat veel mensen niet weten is dat ook de prijzen voor schadeherstel flink zijn gestegen de afgelopen jaren, vanwege de complexiteit van de moderne auto’s. Dit zorgt automatisch voor duurdere schades en dus uiteindelijk voor hogere premies.

Goedkope autoverzekering premies vergelijken

Toch is er  nog een beetje goed nieuws. De totale gemiddelde premiestijging neemt wel af voor de W.A. Autoverzekering maar voor jongeren geldt dit dus (nog) niet. Ben je als jongere op zoek naar een goedkope autoverzekering? Vergelijk en bereken dan direct meerdere premies van verschillende verzekeraars. Zo kies je zelf de verzekering die het beste past bij jouw financiële plaatje. Mochten er verder vragen zijn dan staan we je graag telefonisch of per email te woord.