oldtimer

Een oldtimer verzekeren als enige auto, kan dat?

29 September 2014 | Categorie: Oldtimer verzekering

Je bent de trotse eigenaar van een prachtige oldtimer. Die onderhoud je natuurlijk goed, je besteedt daar veel tijd en aandacht aan. Je geniet het hele jaar door van deze bijzondere auto, ook als je er even niet mee rondrijdt. Het is een prachtige hobby. Verder heb je helemaal geen auto nodig en een andere auto heb je dan ook niet. Je moet er niet aan denken dat er iets gebeurt met je juweeltje. Maar vindt er toch een schadegebeurtenis plaats zoals beschadiging of diefstal, dan is het wel fijn om een goede verzekering te hebben. Gelukkig kun je je oldtimer verzekeren. Mogelijk heb je gehoord dat je oldtimer verzekeren als enige auto niet mogelijk is. Maar is dat wel zo?

Oldtimer verzekeren: recreatief of dagelijks gebruik?

Wanneer je ervoor hebt gekozen om je oldtimer te verzekeren met een gewone oldtimerverzekering, mag je er in principe alleen recreatief, dus hobbymatig, mee rijden. Maar wanneer de oldtimer je enige auto is en je hem ook voor dagelijkse ritjes gebruikt, mag dat dan wel?
Bij een gemiddelde oldtimerverzekering kan het zijn dat er een tweede voertuig vereist is. Maar, dit is niet altijd het geval. Dit verschilt per verzekeringsmaatschappij. Een oldtimer verzekeren als enige auto is dus wel mogelijk! Soms noemen verzekeringsmaatschappijen het een semi oldtimerverzekering. Er kunnen wel voorwaarden aan gesteld worden, zoals bijvoorbeeld het aantal kilometers dat er per jaar mee gereden mag worden.

Voorwaarden bij een oldtimer verzekeren

Bij het afsluiten van een oldtimerverzekering wordt er gelet op de leeftijd van je auto. De ene verzekeraar eist dat je oldtimer minimaal 15 jaar oud is, de andere 20 of 25 jaar. Zelfs uw eigen leeftijd kan meespelen, bijvoorbeeld wanneer u jonger bent dan 25 jaar. Bent u te jong, dan bestaat de kans dat u niet uw oldtimer verzekeren kan. De verzekeraars willen weten of het je eerste, tweede of enige auto is. Als het je tweede auto is, is er er geen probleem bij het verzekeren van je. Maar als het je enige auto is, is je oldtimer verzekeren niet altijd even eenvoudig. Laat je hierover goed informeren. Verder willen verzekeraars graag weten wat je dagelijks gebruik is of gaat worden? Daarnaast zijn ze ook graag op de hoogte van het recreatief gebruik. Verder  willen ze dat je aangeeft hoeveel kilometer je rijdt of hoeveel je denkt te gaan rijden met de oldtimer. Het kan zijn dat je bij weinig kilometers een lagere premie betaalt. De verzekeraar kan een maximum aan kilometerverbruik vaststellen. Maar een verzekering zonder maximum aantal kilometers is ook mogelijk. Je betaalt dan waarschijnlijk wel meer premie.

Vergelijk oldtimerverzekeringen

Met zoektermen als “oldtimerverzekering” en “klassiekerverzekering” kun je op het internet veel verzekeraars vinden die een oldtimerverzekering aanbieden. Je wilt zo’n oldtimerverzekering afsluiten, maar het is niet altijd mogelijk; elke verzekeraar heeft weer andere voorwaarden.
Je kunt bij het vergelijken letten op de dekking (WA, WA+ beperkt casco en WA+ volledig casco) en aanvullende dekking. De leeftijd en waarde van je oldtimer spelen hierbij een rol. Kijk ook naar wat de verzekeraar biedt aan services en aanvullende dekkingen, zoals pechhulp in binnen- en buitenland.
Vergelijk wat schadevrije jaren doen met de premie; krijg je misschien korting? Bij een aantal oldtimerverzekeringen namelijk niet.
Is er sprake van eigen risico en hoe hoog is het eigen risico?
Zoek uit of en hoeveel je uitgekeerd krijgt bij schade. Wat gebeurt er als je oldtimer total loss is, krijg je dan de dagwaarde, alles of een deel terug?
En bekijk wat de polisvoorwaarden zijn. Hierin zijn veel verschillen onder de verzekeraars. Vooral bij beperkt casco zijn de situaties waarvoor je verzekerd bent verschillend.

Oldtimer verzekeren via Directverzekerd.nl

Op onze website kun je eenvoudig oldtimerverzekeringen vergelijken. Je krijgt dan meteen zicht op de goedkoopste verzekeringen en tegen welke voorwaarden je de oldtimer verzekeren kan. Kies de verzekering die het beste bij jou en je oldtimer past. U krijgt ook nog eens internetkorting wanneer u uw oldtimer verzekeren laat via onze website. Uw oldtimer kan binnen enkele minuten al verzekerd zijn.

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij willen graag dat u met de juiste verzekering voor uw oldtimer de weg op gaat.