Een quadverzekering

27 July 2017 | Categorie: Elektrische voertuigen

Een quad heeft net als andere voertuigen een kentekenplicht (verzekeringsplicht). Een quad wordt gezien als bromfiets, maar ze kunnen ook vallen onder de noemer personenauto of motor. Het type rijbewijs wat u nodig heeft is ook afhankelijk van het aan het kenteken gekoppelde label. Voor een verzekering is het label zeer belangrijk m.b.t. de kosten van uw premie. Maar voor veel mensen is het ook onduidelijk waar en hoe men een quadverzekering kan afsluiten. Wij leggen u dit graag uit.

Hoe verzekerd u een quad?

Voor een quad is de minimale verzekering die u dient af te sluiten een WA-verzekering.
Natuurlijk kunt u ook altijd kiezen om een WA+ diefstal of een WA+ brand te nemen. Hierdoor ben u niet alleen gedekt voor aansprakelijkheidsschade maar ook voor bepaalde schadeoorzaken. Bij diefstal krijgt u ook een schadevergoeding uitgekeerd. Hoe uitgebreider uw dekking hoe hoger de premie natuurlijk zal zijn. Op onze website kunt u eenvoudig een vergelijk doen om te zien welke verzekering het voordeligste is voor u.

Wat u dient te weten over uw quad

Bij het verzekeren van een quad dient u te weten wie de regelmatige bestuurder is. Samen met uw kentekenkaart dient u de volgende gegevens bij de hand te hebben:

  • Kenteken
  • Bouwjaar
  • Gewicht
  • Cilinderinhoud
  • Vermogen in kW

Label van uw quad

Belangrijk is zoals gezegd het label van de quad. Deze staat op uw kentekenkaart. Ook kunt u op de website van de RDW nagaan welk type motorrijtuig de quad is. Met deze informatie is het voor u mogelijk om een verzekering af te sluiten.

Wilt u meer informatie over onze verschillende quadverzekeringen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs via ons contactformulier. Wij zijn tijdens kantooruren, maar ook op woensdag- en donderdagavond, bereikbaar op het volgende telefoonnummer:  0186 60 30 33.