EVO helpt bestelauto-ondernemers met problemen bij Calais

19 June 2015 | Categorie: Bestelauto verzekering

EVO is een helpdesk gestart voor ondernemers die hun goederen naar Groot-Brittanië transporteren en rond het Franse Calais te maken hebben met situaties die steeds gevaarlijker worden. EVO, belangenbehartiger van ca. 15.000 handels- en productiebedrijven, vindt dat Europa maatregelen moet nemen om de problemen op te lossen.

Helpdesk voor toegenomen verstekelingenprobleem

Als ondernemer kun je terecht bij de Calais-helpdesken vind je de laatste actualiteiten over de situatie én tips om schade aan je vracht- of bestelauto zo veel mogelijk te beperken.  De meldingen over verstekelingen die in Calais vracht- en bestelauto’s binnendrongen namen ongeveer een jaar geleden toe. Als je een verstekeling in je bestelauto hebt dan kan dit je een boete opleveren tot wel 2000 euro per verstekeling.

Schade en veiligheid

Niet alleen boetes zijn het probleem, ook de goederen in de vracht- en bestelauto’s kunnen beschadigd raken. Dit wordt niet gedekt door een bestelautoverzekering, deze dekt immers alleen schade de je aan andere toebrengt met je bestelauto. Of wanneer je een uitgebreidere dekking hebt schade aan je bestelauto zelf. De schade aan goederen loopt voor sommige ondernemers op tot tonnen. Maar niet alleen schade aan producten is een probleem. Bedrijven maken zich steeds meer zorgen om de veiligheid van de chauffeurs die de vracht- en bestelauto’s besturen.

Europa

Er zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen in de Eurotunnel in Calais. EVO noemt dit een stap in de goede richting. EVO vindt echter dat Europa maatregelen moet nemen om alle oversteekplaatsen veiliger te maken. Als de vluchtelingenstroom blijft toenemen en de Eurotunnel in Calais goede veiligheidsmaatregelen neemt dan zal het probleem zich verplaatsen naar andere oversteekplaatsen zoals Rotterdam en Ijmuiden. De Britse douane onderschepte onlangs 50 verstekelingen die in Hoek van Holland in een vrachtauto waren geklommen.