Geen APK voor motors

3 June 2013 | Categorie: Motorverzekeringen

Geen APK-plicht voor motoren. Dat is besloten door de commissie Vervoer en Toerisme van het Europese Parlement. Een opluchting voor veel motorrijders. Zij zagen het niet zitten dat ze jaarlijks op moesten voor een APK-controle.

APK niet verplicht

Er is onderzoek gedaan naar het aandeel dat technische gebreken van motoren hebben in het totaal aantal ongevallen. Uit dit onderzoek, dat werd uitgevoerd in 2009, bleek dat slechts bij 0,3% van de ongevallen een technisch mankement aan de motor de oorzaak was van het ongeval. In verreweg de meeste gevallen was het menselijk gedrag de oorzaak van een ongeval waarbij een motor betrokken was.

Volgens de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging moet de nadruk worden gelegd op de eigen verantwoordelijkheid van motorrijders en van andere verkeersdeelnemers. De KNMV pleit voor meer Europees onderzoek naar investeringen in en trainingen ter verbetering van de verkeersveiligheid.

Motorverzekering verplicht

In tegenstelling tot de APK-keuring is een motorverzekering wel verplicht. Vanaf het moment dat een motor bij het RDW op jouw naam geregistreerd staat ben je verplicht om de motor te verzekeren. Doe je dit niet? Dan kun je een boete ontvangen. Niet alleen wanneer je wordt aangehouden, het RDW voert zelf systematisch controles uit. Heb je een motor maar geen motorverzekering? Dan kun je zomaar op een dag een prent in de bus hebben.

Via onze website kun je snel en eenvoudig motorverzekering vergelijken en desgewenst direct je motor online verzekeren. Zoek goedkope motorverzekeringen in een vergelijking. Check de voorwaarden en sluit de verzekering af die aansluit op jouw situatie.