Geen bijtelling bij uitsluitend zakelijk gebruik van bestelauto

2 May 2016 | Categorie: Bestelauto verzekering

bijtelling zakelijk gebruik bestelauto

Wanneer werknemers in een bestelauto rijden die op naam staat van de werkgever dan bestaat de mogelijkheid dat bijtelling niet betaald hoeft te worden. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Wordt aan de voorwaarden voldaan dan kunnen werknemer en werkgever de ‘Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’ indienen.

Voorwaarden voor vrijstelling bijtelling bestelauto

Het is dus mogelijk om vrijstelling te krijgen voor de bijtelling bij het gebruik van een bestelauto van de werkgever. Er moet dan wel worden voldaan aan de volgende voorwaarden:

  • De bestelauto is van de werkgever.
  • De bestelauto wordt uitsluitend gebruikt voor werk en niet privé. Kilometers voor woon-werkverkeer  zijn in dit geval zakelijke kilometers. Als de auto toch priv;e wordt gebruikt dan wordt alsnog een bedrag bij het loon opgeteld. Daarnaast is het mogelijk dat een boete wordt opgelegd.

Wanneer dit het geval is kun werknemer en werkgever een ‘Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’ indienen en geniet je als werknemer van de volgende voordelen:

  •  Jouw werkgever hoeft geen bijtelling privégebruik auto op te tellen bij je loon.
  • Je hoeft geen kilometerregistratie bij te houden. Wel moet je bewijsstukken bewaren zoals werkbonnen en afspraken.

Verklaring

De werkgever kan dus de ‘Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’ indienen. Dit formulier vullen werkgever en werknemer samen in en ondertekenen het. De werkgever stuurt het formulier op naar de belastingdienst en bewaart daarnaast een kopie van het formulier. Zowel werkgever als werknemer ontvangen van de belastingdienst een ontvangstverklaring. De verklaring is geldig voor onbepaalde tijd. Wanneer de situatie verandert en de werknemer de bestelauto bijvoorbeeld privé gaat gebruiken dan dienen werkgever en werknemer samen de verklaring weer in te trekken.

Lees meer op de website van de belastingdienst.

Bestelautoverzekering

Of je nou werkgever bent en je bestelauto’s wilt verzekeren, of je het een bestelauto in privé bezit. In beide gevallen kun je bij DirectVerzekerd.nl terecht om je bestelauto goedkoop én snel te verzekeren. Het verschil tussen zakelijk en privé verzekeren zit hem in het met of zonder btw verzekeren. Lees wanneer je je bestelauto inclusief of exclusief btw moet verzekeren.

Je kunt ook direct een berekening van premies van bestelautoverzekeringen maken. Binnen een minuut weet je de maandelijkse kosten van de bestelautoverzekering.

Premie bestelautoverzekering