Heeft u als huurder al een inboedelverzekering?

Heeft u als huurder al een inboedelverzekering?

17 May 2019 | Categorie: Algemeen

Als huurder is het mogelijk om een inboedelverzekering af te sluiten met huurdersbelang. Hierdoor bent u verzekerd tegen bijvoorbeeld schade aan zaken die u heeft aangepast ter verbetering van de woning. Denk aan een nieuwe vloer, sanitaire, keuken en metselwerk. Een opstalverzekering heeft u niet nodig als huurder, deze dient de huiseigenaar te regelen. Bij welke situaties bent u verzekerd als huurder? We zetten een paar voorbeelden op een rij.

Vervangend onderkomen bij brand

Het kan voorkomen u extra kosten heeft na een brand voor een noodzakelijk verblijf in een hotel of pension. Wanneer het valt onder een gedekt evenement heeft u recht op vergoeding van de gemaakte kosten. Hetzelfde geldt voor waterschade aan uw inboedel bijvoorbeeld. Het vervoer en tijdelijke opslag van de inboedel is ook meeverzekerd, zo kunt u uw spullen veilig opslaan mocht dit nodig zijn.

Inbraakschade aan uw woning

Mocht uw woning na een inbraak beschadigd zijn dan zijn de herstelkosten meeverzekerd op uw inboedelverzekering met huurdersbelang. Uiteraard valt hier ook ontstane schade aan uw inboedel onder.

Brandschade in uw schuur

Wanneer uw schuur aan of nabij het pand staat zijn uw spullen meeverzekerd bij een gedekt evenement. Eveneens de verbeteringen die u aan de schuur heeft aangebracht zoals betimmeringen, afdaken en overkappingen. Zo is uw schuur verzekerd tegen brandschade en ontploffing. Met een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd tegen schade die u of uw gezinsleden aanbrengen aan anderen of spullen van anderen. Ook wanneer er door brand of lekkage in uw woning schade ontstaat bij de buren.

Diefstal van uw smartphone

Helaas kan het voorkomen dat uw telefoon buitenshuis wordt gestolen. Met de juiste aanvullende dekking is uw smartphone meeverzekerd (binnen Nederland). Ook andere spullen zoals een tablet en fotocamera zijn, op deze aanvullende dekking, buitenshuis meeverzekerd op uw inboedelverzekering.

De juiste dekking

Kijkt u voor alle gedekte evenementen en situaties in de polisvoorwaarden van uw inboedelverzekering. De betreffende verzekeraar vindt u terug op het polisblad. Let op dat er bij deze situaties bij sommige verzekeraars anders wordt geredeneerd. Daarom is het altijd raadzaam om de polisvoorwaarden goed door te lezen bij het afsluiten van de inboedelverzekering. Bij vragen over een inboedelverzekering met huurdersbelang kunt u ons per email of telefoon bereiken. Bereken en vergelijk eenvoudig premies van meerdere verzekeraars en sluit deze direct online af.