herfst regen woning

Het is herfst! 5 tips voor je woning

28 October 2015 | Categorie: Inboedelverzekering

Het is herfst. De bladeren vallen van de bomen en het is koud en nat buiten. Het wordt steeds vroeger donker, de klik is inmiddels teruggezet. Deze omstandigheden zijn niet alleen vervelend wanneer je buiten moet zijn, ze vergroten ook de kans op schade in en rondom je woning. Daarom geven wij je 5 tips waarmee je schade kunt voorkomen.

Status van het dak

Wat is de status van het dak van je woning? Wees er zeker van dat je dak in orde is. Op deze wijze voorkom je waterschade in je woning. Maar het is om meer redenen belangrijk. Losliggende dakpannen kunnen tijdens slecht weer van je dak waaien. Hierdoor kunnen je woning, spullen van jou of anderen of zelfs personen flink beschadigd raken.

Controleer je dakgoten

Er valt in deze periode van het jaar meer neerslag en daarnaast vallen er ook veel bladeren uit de bomen. De combinatie van deze twee kan ervoor zorgen dat je dakgoot verstopt raakt en vervolgens overstroomt. Dit kan voor vervelende waterschade zorgen. Wanneer je niet regelmatig je dakgoten controleert en deze raken verstopt dan wordt dit als achterstallig onderhoud gezien. Dit betekent over het algemeen dat je de schade dan niet kunt claimen op je opstal- of inboedelverzekering.

Sluit de ramen

Het lijkt zo logisch maar jaarlijks vergeten enorm veel mensen om ramen dicht te doen bij slecht weer. Dit kan vervelende gevolgen hebben. Als je waterschade hebt doordat regen door een open raam je huis binnen is gekomen dan wordt dit niet gedekt op je woonverzekeringen. Hou hier dus rekening mee!

Bomen rondom je woning

Wanneer je grote bomen in je tuin hebt staan dan is het verstandig om deze even goed te checken. Takken die loshangen of die er niet stevig meer uit zien kun je het best verwijderen. Zo voorkom je dat deze bij een flinke storm losgerukt worden en schade kunnen veroorzaken.

Staan er in de buurt van je woning bomen die er dreigend uitzien, maar staan ze niet in je tuin? Neem in dat geval contact op met de gemeente en maak er melding van.

Parkeren

Als het weer slecht is of er is slecht weer op komst parkeer je auto dan niet onder een boom. Zo voorkom je schade aan je auto van takken en andere zaken die uit de boom kunnen vallen.