Het verzekeren van uw scootmobiel

20 September 2017 | Categorie: Elektrische voertuigen

Voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn is een scootmobiel ideaal. U kunt hiermee namelijk zelfstandig en mobiel blijven. Wat veel mensen nog niet weten is dat het verzekeren van een scootmobiel in Nederland wettelijk verplicht is. Het is immers een motorvoertuig en ook met een scootmobiel zit een ongeluk in een klein hoekje. Sluit daarom altijd een goede verzekering af.

Uw scootmobiel verzekeren

Zodra u eigenaar wordt van een scootmobiel zit u direct vast aan een aantal regels die voor velen nog niet duidelijk zijn. De eerste regel is zoals eerder vermeld dat u uw scootmobiel verplicht moet laten verzekeren met minimaal een aansprakelijkheidsverzekering. Na het afsluiten van de verzekering ontvangt u namelijk een verzekeringsplaatje die u op de scootmobiel dient te plaatsen. Let op, de meeste zorgverzekeraars vergoeden tot op heden geen scootmobiel. U kunt echter wel voor een vergoeding in aanmerking komen via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

Altijd vergelijken

Zoals met alle verzekeringen kunt u ook bij een scootmobiel verzekering kiezen uit een breed scala aanbieders. Iedere verzekering is tevens uit te breiden met verschillende dekkingen, bijvoorbeeld voor schade die u aanricht aan anderen mocht u een ongelukje krijgen. Laat uzelf altijd goed informeren door uw verzekeraar of doe een goed online vergelijk tussen verschillende aanbieders. De hoogte in premie kan immers behoorlijk verschillen.

Waar u verder op dient te letten

Net als met de fiets en scooter dient u ook met een scootmobiel altijd uw verlichting nauwkeurig te controleren. Het is erg belangrijk om goed zichtbaar te zijn, denk daarbij ook aan het dragen van een reflecterend vest. U mag met de scootmobiel gebruik maken van de stoep, het fietspad en de rijweg. U mag uiteraard geen gebruik maken van een auto- of snelweg. Houdt uzelf altijd aan de maximale snelheid die geld voor alle weggebruikers. Houdt altijd rekening met de afstanden die u wilt rijden per week. De meeste scootmobielen kunnen ongeveer 30 kilometer rijden met een volledig opgeladen accu.

Tot zover onze tips en informatie over de scootmobiel en de verzekering ervan. Wilt u meer informatie over onze verschillende scootmobiel verzekering? Of wilt u graag een scootmobiel verzekering afsluiten? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs via ons contactformulier. Wij zijn tijdens kantooruren, maar ook op woensdag- en donderdagavond, bereikbaar op het volgende telefoonnummer:  0186 60 30 33.