Processierups

Huiduitslag door processierups? Uw recreatiepark kan aansprakelijk zijn.

28 June 2019 | Categorie: Algemeen

De eikenprocessierups plaag kunt u niet zijn ontgaan. Op tv, radio en overige media is de plaag het gesprek van de dag. Misschien heeft u er helaas zelf al hinder van ondervonden of familieleden. De haartjes van de rups kunnen na aanraking met de huid voor ernstige huiduitslag zorgen, met veel jeuk en rode bultjes tot gevolg. Voor dieren kan een aanval ook gevaarlijk zijn. Maar wie is er eigenlijk aansprakelijk als u getroffen wordt zonder gewaarschuwd te zijn?

Man stelt recreatiepark aansprakelijk

Uit een artikel van september 2018 op Nu.nl blijkt dat een man succesvol zijn recreatiepark aansprakelijk heeft gesteld. De man verbleef met zijn hond op het recreatiepark en had enkele dagen op een bankje onder een boom gezeten. Hoog in de boom bleek een nest te zitten van de eikenprocessierups, maar de man was hier niet voor gewaarschuwd. Op een ochtend werd de man wakker met een ondraaglijke jeuk en ook zijn hond kreeg veel last van gezondheidsklachten. Hij liet het hierbij niet zitten en stelde het park aansprakelijk voor de geleden letselschade van hem en zijn hond.

Uiteindelijk heeft het recreatiepark schuld erkent, omdat ze eerder door de gemeente waren gewaarschuwd voor de eikenprocessierups. Het park had echter onvoldoende maatregelen genomen om dit soort gevallen te voorkomen. Daarom was het park genoodzaakt om de geleden schade te vergoeden.

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering biedt een vergoeding voor de onkosten van een conflict. Bijvoorbeeld bij het verhalen van de schade. Wilt u meer informatie over de rechtsbijstandverzekering? Bekijk de pagina en vergelijk de rechtsbijstandverzekeringen van de verzekeraars ARAG en DAS.