Hoe hou je de auto koel? 4 tips!

26 June 2019 | Categorie: Algemeen

Het begin van de meteorologische zomer op 21 juni j.l. heeft meteen gezorgd voor hogere temperaturen. De afgelopen dagen waren zelfs tropisch warm. Omdat we aan het begin staan van de zomer zullen er gerust nog meerdere (buitengewoon) warme dagen volgen. Leuk als u heel de dag op het strand kunt liggen, maar hoe houdt u het uit in de auto onderweg naar uw werk bijvoorbeeld. Helemaal als uw auto niet over een Airco beschikt of niet voldoende werkt. 4 tips om uw auto “Summer Proof” te maken.

  1. Bedek uw ramen als uw auto geparkeerd staat. Dek uw ramen af met speciale folie, een zonnescherm of desnoods een oud laken. Vooral de voor en achter ruit zijn van belang, omdat deze het grootst zijn. Bedek uw voorruit bijvoorbeeld met een anti-zonmat aan de binnenkant. De speciale zilverkleurige coating op deze matten zorgt ervoor dat de warmte van de zon niet de auto binnendringt. Zo voorkomt u preventief een warme auto, zodat u aangenamer kunt gaan rijden.
    2. Leg een handdoek over je stoel(en) en dashboard. Niet is vervelender om op een warme dag op een bloedhete stoel te moeten zitten. Donkere autostoelen en vooral leren stoelen absorberen veel warmte. Dit soort ook weer voor een hogere temperatuur in de auto. Net als het dashboard, omdat dit een groot oppervlak is en vaakzwart van kleur. Door een (witte) handdoek op het dashboard te leggen absorbeert deze minder warmte.
    3. ARKO, oftewelalle ramen kunnen open! Rij met uw ramen open, zodat het lekker door kan waaien in de auto en de warmte kan ontsnappen. Vooral belangrijk wanneer u wegrijd. Zo kunt u op de snelweg de ramen weer dichtdoen als de temperatuur in de auto hopelijk is gedaald. Laat in de file de ramen dicht, omdat de warmte van buiten dan naar binnen trekt, ook zijn de uitlaatgassen schadelijk voor uw gezondheid!
    4. Zorg voor voldoende water in de auto. Het klinkt cliché, maar drink voldoende water tijdens deze dagen, zo kunt u lichaam de warmte beter afvoeren en raakt u niet uitgedroogd. Zorg ook dat u altijd water in de auto heeft liggen, zodat u niet onverhoopt zonder komt te zitten. Tip, door bevroren flessen water mee te nemen daalt de temperatuur en blijven deze langer koel om te drinken.

Tot slot, hou u hoofd koel in het verkeer. Het is toch al warm genoeg! Heeft u toch een ongeval in de zomer of bent u op zoek naar een goedkope autoverzekering? Bekijk dan onze autoverzekeringen en sluit deze direct eenvoudig af.