Hoe maak je een goede bromfietsverzekering vergelijking?

30 April 2015 | Categorie: Bromfietsverzekeringen

Een bromfiets is een populair vervoersmiddel. Je bent sneller dan op de fiets en kunt ‘m gemakkelijker kwijt dan een auto. Ideaal voor een ritje naar de stad! Wel is het belangrijk dat je bij dit vervoersmiddel een bromfietsverzekering afsluit. Zoals bij elke verzekering die je afsluit is het verstandig om eerst te vergelijken. Maar waar moet je nou precies op letten als je zo’n bromfietsverzekering wilt afsluiten? Een aantal tips op een rijtje.

Voldoende dekking

Een belangrijk onderdeel van je bromfietsverzekering is je dekking. Let er bij het vergelijken dan ook op dat de verzekering voldoende dekking biedt. Kijk nauwkeurig naar wat er precies gedekt wordt bij schade. Een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is hierin altijd noodzakelijk, maar bij een nieuwe bromfiets is het wellicht verstandiger om een verzekering met een hogere dekking af te sluiten.

3 typen verzekeringen

Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering

Rij je een bromfiets, dan is de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) een verplichte verzekering die je moet hebben. Deze verzekering dekt je voor schade die jij veroorzaakt aan een ander. De schade die jouw bromfiets oploopt valt niet onder deze aansprakelijkheidsverzekering – voor dat type schade heb je een aanvullende verzekering nodig.

WA beperkt casco

Deze verzekering biedt naast een dekking voor schade aan anderen, ook dekking bij veelvoorkomende schades. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld brand of hevige storm. Bij een WA beperkt casco bromfietsverzekering ben je over het algemeen niet gedekt voor schade aan je bromfiets door een ongeval.

Anders dan de basis aansprakelijkheidsverzekering, is de beperkt casco verzekering niet verplicht. De prijs ligt iets hoger, maar er zit dus ook een stukje extra dekking bij inbegrepen.

Allrisk bromfietsverzekering

Dit is de meest uitgebreide verzekering waar je voor kunt kiezen. Met de allrisk bromfietsverzekering ben je niet alleen verzekerd voor schade die je aan derden toebrengt, je bent ook verzekerd voor schade aan je eigen bromfiets door een aanrijding en je bent verzekerd voor diefstal.

Belangrijk om te weten is dat je met deze verzekering geen schadevergoeding krijgt wanneer er opzettelijk schade is toegediend aan het voertuig. Voor een zo breed mogelijke dekking ben je met de allrisk bromfietsverzekering het beste verzekerd.

Besparen op kosten

Als je een allrisk verzekering te duur vindt maar toch graag aanvullend verzekerd wilt zijn, dan kun je kiezen voor een aanvullende bromfietsverzekering. Het is hierbij zelfs mogelijk om verschillende aanvullende verzekeringen af te sluiten. Wanneer je kosten wilt besparen, let er dan wel op dat je niet alsnog duurder uit bent dan bij een allrisk bromfietsverzekering.

Bij het vergelijken van bromfietsverzekeringen is het dus belangrijk om van te voren goed te weten voor welke zaken je gedekt wilt zijn en vervolgens te gaan kijken met welke verzekering je goed zit. Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel of wil je een bromfietsverzekering afsluiten? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.